Foto: pusta
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné, v ktorom sa chuť korenín výborne snúbi a znamená Zobraziť celý popisTáto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné, v ktorom sa chuť korenín výborne snúbi a znamená úžasný chuťový zážitok pre každého gurmána.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
850 g, vykostené |
|
250 ml |
|
Marináda: | |
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
1/4 čl |
|
1 a 1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
1/4 čl |
|
1 a 1/2 čl |
|
2 strúčiky, prelisovaný |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu aj s olejom.Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút postáť.
- 2
Marinované stehná opekáme na teflonovej panvici z oboch strán, asi 20 minú, do odparenia tekutiny.
- 3
V Maroku sa ako príloha podáva kuskus,ja som toto kura podávala s dusenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mozes vymazat