Marocké kura

pusta - fotkapusta, 12. marca 2011
Marocké kura
Foto: pusta

Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné, v ktorom sa chuť korenín výborne snúbi a znamená Zobraziť celý popisTáto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné, v ktorom sa chuť korenín výborne snúbi a znamená úžasný chuťový zážitok pre každého gurmána.

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

850 g, vykostené
250 ml
Marináda:
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1/4 čl
1 a 1/2 čl
1/2 čl
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1/4 čl
1 a 1/2 čl
2 strúčiky, prelisovaný
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu aj s olejom.Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút postáť.

  2. 2

    Marinované stehná opekáme na teflonovej panvici z oboch strán, asi 20 minú, do odparenia tekutiny.

  3. 3

    V Maroku sa ako príloha podáva kuskus,ja som toto kura podávala s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu

jody
A ide tam rasca alebo rímska rasca, keď je to marocké jedlo?
jerica
@pusta tie koreniny zhoreli na tom mäsku? Prepáč ale to tak na obrázku vyzerá.Možno je to len môj pocit,ináč kuracie na rôzne spôsoby robievam hlavne všetko na jednej panvici čo sa dajú rýchlo spraviť ,možno spravím aj podľa Tvojho rcp.!?
pusta
jerica, tie koreniny neprihoreli, fotila som mobilom a foto nie je kvalitné
pusta
winyla, ver, čomu veriť chceš, ja som to ale zjedla, lebo to nebolo pripálené, od prírody nie som masochista. tvoje fotky, ak sa smiem spýtať, sú vždy vydarené?
winyla
Pusta,nic ve zlém jen jsem se divila, že z mobilu a tak pěkné,moje fota z mobilu jsou 5x horší.
2010
Dalsia vyborna tvoja domaca kreacia ale nie ako v Maroku v Maroku sa teflonove panvice nepouzivaju a robi sa to uplne inac , uz sa tesim na buduci tyzden pridam.( moj syn tam pobyval vo Feze ) a vari takze to bude z prvej ruky..
Mozes vymazat
pusta
sandratamer, keby hanili mňa, nad to sa ja viem ja povzniesť, nie som malicherná, aj ked niektoré komentáre neviem, ako by sa dali priliehavo nazvať. ale ked už ničia samotný recept, len preto, že bol vložený mnou - aký máš na to súkromný názor? pozri sa napr, na 2010 - ved ja som to nevarila v Maroku na trhu, ale u mňa doma - vid teflonová panvica. nuž ale nech si pán užívateľ poslúži.. potom sa pozri na Cacimpero, ved on sa baví o svojej absolútnej pravde ako jedinej možnej. ani to ma ešte neirrituje. všimni si, že mám vo zvyku uviesť aj zdroj, pôvod a netvrdím,že je to originál a zaručene ten pravý, bolo by dobré, keby sa čítal rp ako celok, nielen ako púhy predpis. a nakoniec to bolo až také "príťažlivé", že mi samotní užívatelia poradili vymazať. ty si vtedy kde bola, ak sa smiem spýtať? mám pocit, že ak viem o niečom niečo viac a hlbšie a aj to k rp uvediem, určitú skupinu to privádza k postoju, ktorý by nectil nikoho, zatiaľ čo tá druhá skupina má záujem aj o to, o čo je ten ktorý rp obohatený navyše. pokiaľ sa bude znevažovať rp, vyklikávať budem. ako šikovná redaktorka a to ty si, môžeš navigovať a usmerniť aj tú druhú skupinu osadenstva.
pusta
2010, nevymažem, na ten rp sa dokonca teším aj na to, ako dokážeš jeho pravosť, ale mne je to v podstate jedno, ak bude recept ako taký, dobrý, aj ho náležite ocením, to mi ver! ak tam bude bude aj niečo navyše, to ocením tiež. len mi povedz a kde ho budeš variť, doma či priamo na svetoznámom trhovisku v Marakéši. ak mi odpovieš, skús sa odosobniť a odpovedaj mi ako každému inému užívateľovi. nemáš pocit. že tvoj a môj doterajší spôsob k ničomu nevedie a nikomu z ostatných nič nedá. nezabúdaj, že je to len a len webová a virtuálna komunikácia.
dobryhrncekvar
prestaňte sa dohadovať na hlúpostiach, ste ako malé deti. Rada si prečítam každého recept a nemám potrebu všetko skomentovať. Som vďačná za každú inšpiráciu pri varení u nás dostupných potravín.
pusta
dobryhrnecvar, málo si povedala, ale povedala si to presne. úplne zdieľam tvoj názor a súhlasím s tebou. dakujem ti




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia