Veľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý teda sladké veľmi neoblubuje a hlavne je to veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisVeľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý teda sladké veľmi neoblubuje a hlavne je to veľmi jednoduchý recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu múky a 2 lyžíce škrobovej múčky, obalíme, pridáme vajce a premiešame.
- 2
Mäso sprudka na slnečnicovom oleji smažíme dozlatista. Spojené mäso oddelíme. Po opečení mäso dáme na papierový obrúsok.
- 3
Na dalšej panvici osmažíme krátko na 2 lyžiciach slnečnicového oleja zázvor, cesnek, kôru z pomaranča (asi sekúnd). Pridáme vymačkanú šťavu z pomarančov i s dužinou.
- 4
1 dl vody premiešame s 1 lyžičkou škrobu a prilejeme do panvice. Zmes zhustne. Za stáleho miešania pridáme 6 lyžíc sójovej omáčky, 4 lyžice trstinového cukru. Necháme prejsť varom, v prípade potreby znovu dochutíme korením. Do zmesi pridáme mäso, obalíme, servírujeme s jasmínovou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu