
Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...

Pečená kuracina pre môjho patróna
Receptov na prípravu a použitie kuracieho mäsa je na našej Varecha.sk, neúrekom....

Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone....

Morčacie kapsy na granátových jablkách
Rodine sa zacnelo za stredomorskou stravou, tak mi zišlo na um jedlo, ktoré nám chutilo...

Brokolicové kuracie rezne
Medzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP ...

Pestrý tanier s halloumi
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...

Šalát z valeriánky poľnej s opraženou cuketkou
Zeleninový šalát na rýchle hodovanie...

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...

Sardinkové placky
Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si...

Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...

Morčacia roláda pôvabnej Kontesy
Vykostené morčacie prsia upravíme na plát a naklepeme. Okraje odrežeme a zomelieme s bravčovým mäsom...

Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou
Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...

Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami
Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami.

Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...

Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.

Žemľovka trochu ináč
Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som...

Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...

Mäsové guľky v kurkumovej omáčke
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí...

Jahňacina so špenátom
Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...

Teplý quinoový šalát s brokolicou a cícerom
Skvelá kombinácia na rýchlu večeru, ktorá zasýti aj zahreje so SOS Quinoa. Navyše chutí dobre aj na druhý deň, a tak máte dve jedlá jednou ranou....

Krkovička s marhuľovým - čili džemom
Rezne z krkovičky neplepeme, ale ich hneď nasolíme a posypeme provensálskym korením...