Losos na ázijský spôsob
Foto: siuuu
Rybky máme u nás radi a naším favoritom je vianočný kapor :-D Ale ani inými rybkami nepohrdneme - či už sladkovodnými alebo morskými. Tentoraz Zobraziť celý popisRybky máme u nás radi a naším favoritom je vianočný kapor :-D Ale ani inými rybkami nepohrdneme - či už sladkovodnými alebo morskými. Tentoraz bola chuť na lososa, ktorého zvyčajne robím iba veľmi jednoducho - ochuteného pomarančovým korením a na masle opečeného. Teraz som mala chuť na niečo iné, tak som si vymyslela lososa po ázijsky - pomenovala som ho tak preto, že pri príprave som použila suroviny, ktoré sa používajú predovšetkým v ázijskej kuchyni. Veľmi chutné jedlo z toho vzniklo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks čerstvý |
|
4 PL |
|
4 PL (prípadne iný rastlinný olej) |
|
1 ks (šťava aj kôra) |
|
1 PL |
|
2-3 cm |
|
1/2 ČL (alebo perníkové korenie) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Lososa umyjeme a osušíme. Ja mám s kožou ale pokojne bez kože. Zo sójovej omáčky, polovice oleja, citrónovej šťavy a nastrúhanej kôry, postrúhaného očisteného zázvoru, medu a korenia 5 vôní vymiešame marinádu.
- 2
Do marinády namočíme kúsky lososa, dobre poobaľujeme a necháme prikryté marinovať aspoň pol hodinu. V panvici rozpálime zvyšok oleja a lososa z oboch strán opečieme - ak máte kúsky s kožou, opekáme najskôr na koži cca 2-3 minúty, obrátime a 1-2 minúty opekáme z druhej strany, podlejeme zvyškom marinády. Ak použijete lososa bez kože, doba prípravy na panvici bude kratšia - závisí aj od hrúbky jednotlivých kusov rybky.
- 3
Jemne ochutíme soľou a podávame s prílohou podľa chuti - ja som robila na večeru, tak som iba zľahka orestovala zeleninu a posypala som nasucho opečenými sezamovými semienkami. V pohode bude aj ryža alebo ázijské rezance.
Tiež spôsob:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... rado sa stalo ;-)
... ďakujem
.. ďakujem