Plnené bravčové mäso fotorecept
Foto: olinecka
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
15-20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
750-900 g (stehno alebo karé) |
|
1-2 bal. |
|
2-3 ks čerstvé |
|
|
|
čerstvé (rozmarín, oregano, tymian) |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme tenké plátky tak, aby mäso naspodu držalo v celku, viď foto. Osolíme, okoreníme. Mozzarellu a paradajky pokrájame na plátky, ktoré vložíme do nakrojených medzier v mäse.
-
3
Plech vymastíme, vložíme mäso a okolo poukladáme zemiaky. Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme korením na pečené zemiaky, pokvapkáme olejom. Na vrch dáme bylinky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 60 minút.
-
4
Po upečení... Prajem dobrú chuť.
Joj... Pozdravujem.
Ďakujem.