Foto: fi0na
Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím vždy pri paprikáši.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pokrájanú cibuľu na väčšie kúsky opražíme dosklovita na olivovom oleji. Potom do panvice pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a mletú papriku. Minútku opražíme a pridáme na hrubšie rezance nakrájanú hlivu a podlejeme cca 1 dcl vody, osolíme, okoreníme a necháme dusiť asi 10 minút.
- 2
Metličkou vymiešame mlieko, kyslú smotanu, múku a prilejeme k zmäknutej hlive. Necháme zovrieť a keď omáčka zhustne primiešame nadrobno nasekané bylinky a trochu octu alebo citrónovej šťavy. Ak niektoré nemáte čerstvé, nahraďte sušenými. Určite ale nevynechajte šalviu, dá paprikášu fantastickú chuť a vôňu. Ak je vám malo štipľavé, pridajte chilli ako ja :)
- 3
Podávame klasicky s cestovinou alebo haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu