Hlivový paprikáš s bylinkami

fi0na - fotkafi0na, 2. apríla 2014
Hlivový paprikáš s bylinkami
Foto: fi0na

Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím vždy pri paprikáši.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
3 strúčiky
1 ks
2 dcl
2 PL
 alebo ocot

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu na väčšie kúsky opražíme dosklovita na olivovom oleji. Potom do panvice pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a mletú papriku. Minútku opražíme a pridáme na hrubšie rezance nakrájanú hlivu a podlejeme cca 1 dcl vody, osolíme, okoreníme a necháme dusiť asi 10 minút.

  2. 2

    Metličkou vymiešame mlieko, kyslú smotanu, múku a prilejeme k zmäknutej hlive. Necháme zovrieť a keď omáčka zhustne primiešame nadrobno nasekané bylinky a trochu octu alebo citrónovej šťavy. Ak niektoré nemáte čerstvé, nahraďte sušenými. Určite ale nevynechajte šalviu, dá paprikášu fantastickú chuť a vôňu. Ak je vám malo štipľavé, pridajte chilli ako ja :)

  3. 3

    Podávame klasicky s cestovinou alebo haluškami.

Diskusia k receptu

tiginko
hlivový paprikáš milujem, len ho nerobím s prehľadom takmer všetkých koreničiek čo mám doma :-)
fi0na
ja som namixovala len cerstve z crepnika a vysledok bol skvely :-)
evanaaa
Robievam ho aj ja, ale bez byliniek, ale aj taký je dobrý.
grandma
No súhlasím s tiginkom, že je tam veľa byliniek a podľa mňa sa tam prebíjajú ich chute, dala by som len bazalku alebo oregano. No ale proti gustu žiaden dišputát...............
havino
včera som ho varila, máme svoje hlivy, jednoducho, žiadne bylinky nedávam, mletú červenú papriku, mletej rasce cez prsty, pridávam hubový prášok, smotanu na varenie