Syrová bábovka s údeným mäsom.
tomuto som neodolala... recept je zo súťaže kde sa hasovalo o naj babovku...
Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier
Tento recept mám od svojho otca a on to mal od svojej mamy, ktorá ho...
Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...
Kelový Eintopf
Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj...
Kuracie prsia na chilli a mede
Podobný recept mi kedysi poslal kamarát, pochádza z nejakej českej stránky, ale už neviem akej....
Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom
Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom je chutné jedlo bez mäsa, ktoré si pripravíte pomerne rýchlo....
Opečené cestoviny
Cestoviny sú národné jedlo talianska, no udomácnili sa aj v našej kuchyni a robievame ich na...
Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...
Pečené uzené stehno plněné česnekem
Stehna shora nařežeme a naplníme plátky česneku, kousky másla a bylinky.
Farebné kuracie mäsko
Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, ...
Kuracie stehná s fazuľou
Veľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie....
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“....
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Hubové rizoto s grilovanými kalmármi
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Špenátovo - tuniakový závin
Môj ďalší experiment, čo chladnička a špajza dá. Keďže tento závin robievam so syrom, ...
Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami
O vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí aj 7-12 hodín?...
Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...
Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou
S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja...
Pečený králik na víne
Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.
Majoránkové kura
Dusené kura, je zdravšie ako pečené a toto je hotové naozaj rýchlo. Jednoduché, ale dobré....
Mrvancová polievka
Ďalší recept z kategórie "jedlo našich starých mám". Ako dieťa som túto polievku zbožňovala. Dnes...
Pórovo-slaninové rizoto z rúry
Tip na rýchlu a voňavú večeru. Kombinácia chrumkavej slaninky, sladkého póru a hrášku s citrónovou...