Foto: elmelpel
Nedávno som sa dozvedela, že mojej krvnej skupine robí neplechu pšenica v akejkoľvek podobe, preto skúšam rôzne alternatívy a táto vypálila výborne :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oddelíme žĺtok od bielka a z bielka si ušľaháme tuhý sneh. Múky, cukor, PDP, ovsenné vločky, soľ a škoricový cukor zmiešame, pridáme žĺtok a vlažné mlieko a premiesime. Do cesta jemno vmiesime sneh a necháme chvíľku odstáť. Ak sa Vám zdá cesto hustejšie, pridajte trošku mlieka, aby bolo také poloriedke ako na obrázku. Polohrubú múku som použila preto, nakoľko sa mi zdalo samotné cesto z ražnej múky príliš ťažké. Nabudúce skúsim bez nej.
-
2
Na kvapke oleja opekáme z oboch strán, POZOR veľmi rýchlo sú hotové, preto nikam neodbiehame :)
-
3
Škoricový cukor som dala preto, že som nemala vanilínový a výsledok bol super, celý dom voní po škorici a chuť je výborná. Natrieme podľa chuti džemom, nutelou alebo si ich dáme len tak nadivoko :) Dobrú chuť.
Preboha, Varechári, kde sa zobralo ďalšie medicínsky nepodložené táranie o stravovaní sa podľa krvných skupín???