Kurča na zelenine s tymianom a anízom

martamm - fotkamartamm, 10. februára 2013
Kurča na zelenine s tymianom a anízom
Foto: martamm

Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie, tak som vymyslela tento variant.

4
porcie
20 minút
príprava
40+5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 balenie (mrkva, hrášok, kukurica, šampiňóny 750 g)
1 ks (väčšia)
 na opekanie
1 ČL (na zahustenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča som rozkrájla na porcie, stiahla z kože. Osolíila okorenila bielym korením a posypala tymianom. Do hlbokej panvice som naliala olej a jednotilivé porcie som opiekla, aby sa mäso zavrelo.

    Kurča na zelenine s tymianom a anízom - obrázok 1
  2. 2

    Opečené kurča vvyzerá takto:

    Kurča na zelenine s tymianom a anízom - obrázok 2
  3. 3

    z panvice som vybrala porcie kuraťa a na výpeku som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridala som mrazenú zeleninu, použila som veľké balenie z Lidla.

    Kurča na zelenine s tymianom a anízom - obrázok 3
  4. 4

    zeleninu som osolila, okorenila bielym korením a mletým anízom. Podliala som vodou, na vrch som položila porcie kurčaťa a pod pokrievkou som dusila asi 40 minút, kým kurča nezmäklo.

    Kurča na zelenine s tymianom a anízom - obrázok 4
  5. 5

    Potom som mäso vybrala, v troške vody rozmiešla 1 KL solamylu a prevarila. Dala som mäso späť do panvice, aby sa prehrialo. Prílohu si môže každý zvoliť sám, ja som mala celozrnné cestoviny a ostatná časť rodiny zemiakovú kašu

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Priznam sa , aniz neuzivam tak casto lebo sa mi zda prilis aromaticky . Ale ked citam ten recept , tak sa mi to zda ako dobry napad a odskusam to .Verim , ze nam bude chutit :-)

Pridaj komentár k receptu: