Foto: martamm
Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie, tak som vymyslela tento variant.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 balenie (mrkva, hrášok, kukurica, šampiňóny 750 g) |
|
1 ks (väčšia) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na opekanie |
|
1 ČL (na zahustenie) |
|
Postup
-
1
Kurča som rozkrájla na porcie, stiahla z kože. Osolíila okorenila bielym korením a posypala tymianom. Do hlbokej panvice som naliala olej a jednotilivé porcie som opiekla, aby sa mäso zavrelo.
-
2
Opečené kurča vvyzerá takto:
-
3
z panvice som vybrala porcie kuraťa a na výpeku som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridala som mrazenú zeleninu, použila som veľké balenie z Lidla.
-
4
zeleninu som osolila, okorenila bielym korením a mletým anízom. Podliala som vodou, na vrch som položila porcie kurčaťa a pod pokrievkou som dusila asi 40 minút, kým kurča nezmäklo.
-
5
Potom som mäso vybrala, v troške vody rozmiešla 1 KL solamylu a prevarila. Dala som mäso späť do panvice, aby sa prehrialo. Prílohu si môže každý zvoliť sám, ja som mala celozrnné cestoviny a ostatná časť rodiny zemiakovú kašu
hocikde a v hocijakom množstve.
Ďakujem Ti za tvoju solidaritu.Pozdravujem ťa z nizozemia
www.biokamo.sk/specificke-oleje/Ry%C5%BEov%C3%BD-olej-...