Foto: 27janka
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na pečené kuracie stehná si spomínam ešte zo školskej jedálne, bolo Zobraziť celý popisKurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na pečené kuracie stehná si spomínam ešte zo školskej jedálne, bolo to jedno z mála jedál, ktoré mi chutili. Na dnešný obed sme mali kurča, drobky skončili v hrnci na polievku a kuracie prsia a stehná na pekáči.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
z 1 kurčaťa |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
Plnka: | |
1 ks suchší |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvo namleté |
|
trochu |
|
Príloha: | |
1 kg |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kurča si vykostíme, prsia rozrežeme na 2 časti, stehná pripravíme na plnenie, vykostíme vrchnú kosť a rozrežeme tak, aby sa nám lepšie plnili, posypeme korením na kurča. Necháme v chladničke kým si pripravíme plnku.
-
2
Mäsko nasáva bylinky a my si pripravíme plnku: Rožok nakrájame a dáme do vlažného mlieka, cibuľku, papriku a slaninku nakrájame na drobné kúsky. Vajíčka vyšľaháme so soľou, čiernym korením. Rožok vyžmýkame a postupne pridávame k vajíčkam, poriadne premiešame, potom pridáme cibuľku, papriku a slaninku, plnka bude ešte redšia, tak postupne pridávame strúhanku, kým nie je dostatočne hustá. Jarná cibuľka a červená paprika nám v plnke pekne vyniknú a slaninka dodá plnke lahodnú chuť.
-
3
Mäsko vyberieme z chladničky, naplníme plnkou a spojíme špáradlom, aby plnka ostala vo vnútri.
-
4
Zemiaky očistíme nakrájame na kocky. Na plech si dáme naplnené mäsko, pridáme zemiaky, ktoré osolíme, posypeme drvenou rascou, rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.
-
5
Po pol hodine k mäsku a zemiakom pridáme nakrájanú cibuľu, je chutnejšia, keď sa pridá neskôr, mäsko obrátime na druhú stranu, aby sa prepieklo z oboch strán a pečieme, kým nie je mäkké a kôrka chrumkavá.
-
6
Mäsko je chrumkavé, vôňa sa šíri po byte, môžem servírovať, všetko z jedného pekáča, veľa roboty s umývaním riadu po obede nebude. Už len pridať šalát preliaty balzamikom a môžeme obedovať.
ďakujem, rada vymýšľam, ako jedlo vylepšiť a podarilo sa
ďakujem, rada vymýšľam, ako jedlo vylepšiť a podarilo sa
ďakujem, bylinky sú dobrý nápad, ja mám na balkóne teraz bazalku a mätu to sa tam nehodí, preto som dala jarnú cibuľku.
ďakujem, dobre vyzerá a aj chutí
ďakujem, keď varím, myslím na to, aby okrem chuti, vône aj pohľad na jedlo bol lákavý...
ďakujem, chutilo nám....