Morčacie prsia na pomarančovej omáčke

dodozka - bez fotkydodozka, 26. decembra 2011

Tento recept pripravujeme zásadne iba na Vianoce, i keď je to tak neskutočne dobré jedlo, že by si zaslúžilo byť pripravované každý deň, ale Zobraziť celý popisTento recept pripravujeme zásadne iba na Vianoce, i keď je to tak neskutočne dobré jedlo, že by si zaslúžilo byť pripravované každý deň, ale potom by asi stratilo svoje čaro :-)

4-6
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

6 ks
3 dcl
2 ks
20 g
60 g
2 PL
2 ČL
2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Jemne naklepané rezne upražíme z oboch strán na polke masla a poukladáme do jénskej misy.

  2. 2

    Do výpeku pridáme zvyšné maslo, pomarančový džús, nadrobno nasekanú dužinu, cukor, horčicu, podravku a za stáleho miešania privedieme do varu.

  3. 3

    V troche pomarančového džúsu rozmiešame maizenu a zahustíme omáčku.

  4. 4

    Mäso prelejeme omáčkou a ozdobíme plátkami pomaranča. Podávame s hranolkami.

Diskusia k receptu

betka11
@dodozka budem sa pytať:rezne robiš klasicky alebo na prírodno? prelievaš omáčkou na tanieri alebo ešte odložené v jenskej mise? možno som nechápava hmm alebo to nie je zretelne napísané, ďakujem
dodozka
Betka11 mäso sa robí na prírodno, bez soli a korenia... A tou omáčkou to prelievam na servírovacej mise, a keď mi nejaká omáčka ostane, tak ju dám do inej misky, dám na stôl a môže si potom "priliať" každý, kto chce... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia