Ryžový nákyp fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 29. augusta 2010
Ryžový nákyp (fotorecept)
Foto: andy54

Obľúbené jedlo hlavne u detí. Ako malá som sa na ryžový nákyp vždy tešila a zostalo mi to až do teraz.

6
porcií
10 minút
príprava
30/35 minút
na 175 °C

Suroviny

350 g
1 l
4 ks
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme ryžu v horúcej vode a dáme ju variť s mliekom a štipkou soli.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka, pričom jedno bielko dáme zvlášť. Vymiešame spolu cukor, žĺtka a maslo.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme uvarenú ryžu a premiešame.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme si jeden bielok a pridáme ho k zmesi.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymastíme si plech a vysypeme múkou alebo strúhankou. Zmes vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť na 20-25 min pri 175 C. Pečieme, kým zmes nestuhne a povrch nechytí hnedkastú farbu. Pri pečený rešpektujeme skúsenosti z vlastnou trúbou.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyšľaháme si zvyšok bielka a rozotrieme na upečený nákyp. Keď nákyp chceme mať sladší, do šľahaného bielka pridáme 3 lyžičky cukru.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Znova dáme piecť na 5-10 min, kým bielka nechytia hnedkastý nádych.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame a podávame. Príloha môže byť zavárané ovocie. Dobrú chuť.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak toto je jedlo, ktoré nemusím - ryža na sladko, ale manžel sa za tým ide potrhať, takže ukladám, vďaka:)
U nás je to naopak, ja by som si veru dala, aj na raňajky :)
používateľ nemá avatar
dry
Ja pridávam do nákypu aj hrozienka.