Tournedos s holandskou omáčkou

forneta - fotkaforneta, 1. novembra 2009

Ochutnáte a neodoláte! Ja a môj ocino sme rovnakí v tom, že obaja milujeme sviečkovú, steaky, brusnicovú omáčku a hríby.

Postup

  1. 1

    Sviečkovicu umyjeme vcelku, osušíme a okoreníme. Obalíme plátkami slaninky. Osemkrát zaviažeme kuchynskou niťou v odstupe asi 4 cm. Medzi medzi dvoma niťami mäso prerežeme. Získame tým 8 hrubších kusov. Necháme odležať pri izbovej teplote. Pripravíme si holandskú omáčku podľa klasického receptu a necháme ju na teplom mieste.

  2. 2

    Tournedos z každej strany na horúcom maslo prudko opečieme. Potom z každej strany mierne opekáme 4 minúty, aby mäso bolo vo vnútri ružové. Podávame s omáčkou a varenou brokolicou a zemiakovými kroketami

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
hmm.. Holandska omacka... intuicia mi hovori ze to bude asi nieco zo syrom, ale mohlo by sa tu opisat, ako presne ju spravit.
BTW: tie chybicky v texte mi v zasade nevedia - ved tomu rozumiem aj tak - ale vyzeralo by to krajsie, keby sa odstranili ;)

Pridaj komentár k receptu: