Ochutnáte a neodoláte! Ja a môj ocino sme rovnakí v tom, že obaja milujeme sviečkovú, steaky, brusnicovú omáčku a hríby.
Postup
-
1
Sviečkovicu umyjeme vcelku, osušíme a okoreníme. Obalíme plátkami slaninky. Osemkrát zaviažeme kuchynskou niťou v odstupe asi 4 cm. Medzi medzi dvoma niťami mäso prerežeme. Získame tým 8 hrubších kusov. Necháme odležať pri izbovej teplote. Pripravíme si holandskú omáčku podľa klasického receptu a necháme ju na teplom mieste.
- 2
Tournedos z každej strany na horúcom maslo prudko opečieme. Potom z každej strany mierne opekáme 4 minúty, aby mäso bolo vo vnútri ružové. Podávame s omáčkou a varenou brokolicou a zemiakovými kroketami
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
BTW: tie chybicky v texte mi v zasade nevedia - ved tomu rozumiem aj tak - ale vyzeralo by to krajsie, keby sa odstranili ;)