Zapečený karfiol

leushkka - bez fotkyleushkka, 6. septembra 2015
Zapečený karfiol
Foto: leushkka

Tento recept je vhodný aj pre ľudí na diéte, zároveň ako rýchla večera s minimom ingrediencií.

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
2 ks (vyšľahaný sneh)
1 pl




Postup

  1. 1

    Polomäkký, uvarený karfiol dáme do zapekacej nádoby a buď ho rozložím na menšie ružičky, alebo jemne popučím vidličkou. Zarobím si masu zmiešaním jogurtu, horčice a žĺtkov, prisypem strúhaný syr ( zámerne som neuviedla koľko, vždy dávam podľa chuti resp. ako veľký je karfiol cca 100-200 g ), ochutím sušeným tymiánom, korením, soľou a nakoniec vmiešam jemne bielky. Zapečiem na 20 min pri 200C. Podávam s letným šalátikom ako ľahkú večeru.


Diskusia k receptu

evanaaa
Ja ho tiež predváram, a niekedy kombinujem aj s brokolicou. Buď urobím naň podobnú zálievku, alebo bešamal s vajcom v ňom zamiešaným ( žĺtok a sneh).
leushkka
@evanaaa taky s besamelom robievam aj ja. Tento recept vznikol, ked som nemala nic doma, povodne som zspiekla mrazenu zeleninu a tiez to bolo faj




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia