
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....

Tuniakový sendvič
Ako prvé strčíme dva kusy toastového chleba (ja som použila tmavý pšeničný) do hriankovača.

Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.

Šošovicovo-karfiolový dhal
Na zohriatom oleji niekoľko minút opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler a mrkvu. Pridáme nadrobno...

Rýchla pizza u nás doma
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a...

Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...

Šútovský vodopád
Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, ...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Zamilované kuracie prsia
Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal....

Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Prírodné bravčové stehno s kalerábovou kapustou a zemiakovými knedľami
Kýtu si mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutila, osolíme, opepříme, ...

Jednoduchý šalát s cuketou
Tak a máme to tu, sezóna pre záhradkárov v plnom prúde. Tento rok som si...

Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...

Moje zdravé jedlo
robievam ho veľmi často a táto kombinácia ma očarila pri mojich experimentoch verím že aj Vám pochutí

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...

Ryba v lístkovom ceste
Čo dať do lístkového cesta sa ma pýta kamarátka. Moja odpoveď je: čokoľvek :-) Zbožňujem lístkové...

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom
Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku

Mrkvová polievka s ovsenými vločkami
Veľmi rýchla a výdatná mrkvová polievka so zeleninou a ovsenými vločkami

Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou
Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie...

Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)
Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)

Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...

Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....