Foto: camembert
Čínské smažené cestoviny sú obľúbené na celom sveta. No a ja som si ich obľúbil tiež.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cestoviny si pripravíme deň dopredu a necháme ich vyschnúť. Vďaka tomu budú pevnejšie. Ja k ich výrobe používam strojček na cestoviny Imperia.
- 2
Mäso nakrájame na tenké pásiky. Pridáme k nemu polievkovú lyžicu čili pasty, lyžicu sójovej omáčky a lyžicu kukuričného škrobu. Necháme odstáť v chladničke pár hodín.
- 3
Rozpálime si wok na ohni. Pridáme olej (ja používam arašidový). Do oleja nasypeme namarinované mäso a sprudka ho opražíme. Vzápätí pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky, jarnú cibuľku nakrájanú na 1 až 2 centimetre dlhé kúsky a červenú papriku. Zelenina sa potrebuje len ohriať nemusíme ju variť. V tejto chvíli by sme už mali mať uvarené cestoviny tak ich nasypeme do woku a dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ešte aj cestoviny (tam sa mi množstvá zobrazujú) sa mi zdajú na 2 porcie, ale možno si gastronomický golem :-)