Foto: babkamt
Dávno som nevarila tento recept. Občas naozaj neviem čo mám uvariť. Recept na knedľu pridávam zvlášť.
tepelná úprava
Postup
-
1
Pliecko som nakrájala na kocky.
-
2
Očistila som si malé mrky , jeden petržlen a kúsok zeleru. Na cibuli som nechala spodnú šupku. Cibuľu som narezala do kríža.
-
3
Dala som zovrieť 3 dcl vody. Do vriacej som vložila mäso,zeleninu a cibuľu.Vodu som osolila a okorenila mletým čiernym korením. Nastrúhala som trošku muškátového orecha.V tlakovom hrnci som to varila 20 minút.
-
4
Uvarenú zeleninu som vybrala a pokrájala.Vrátila som ju k mäsu. Ešte som si spomenula , že v chladničke mám brokolicu. Tú som umyla , nakrájala a pridala som k mäsu. Brokolicu netreba dlho variť.
-
5
V smotane s troškou mlieka som rozmiešala jeden žľtok a 1 pl hladkej múky. Vyliala som to hrnca, povarila asi 10 minút. Nakoniec som pridala nasekanú petržlenovú vňať. Omáčku som ešte dochutila pár kvapkami citrónovej šťavy a kôry.
-
6
Obed som podávala so žemľovou knedľou.
@babidka jasné , z teľaciny je naj.... No dá sa použiť aj iné mäso ako to píšeš aj ty. Naše babičky vedeli v kuchyni čarovať. Som rada , že som ti ho pripomenula :-)
Nech to nazvala ako chcela. nech k tomu spravila knedle na rôzne spôsoby, halušky, alebo cestovinu, milovali sme to. Doteraz mám rada podobné jedlá a najradšej len šťavu a prílohu bez mäsa.
Pekný recept.