Bravčové zvitky plnené praženicou

olinecka - fotkaolinecka, 27. apríla 2014
Bravčové zvitky plnené praženicou
Foto: olinecka

Pripravujem toto jedlo keď už nemam napady.

6-7
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4-5 ks celé
1 konzerva v konzerve sterilizovany hrašok mrkva
2 PL
podľa chuti
 na zahustenie
podľa potreby
 väčšia
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäso vcelku umyjeme a nakrajame na platky 0,5cm, naklepeme natenko z oboch stran .Naklepane mäso okorenime ,osolime podľa chuti.Pripravime si praženicu zo 4 -5vajec do ktorej pridame štipku soli a zmes zeleniny asi 3-4 PL.Všetko premiešame a nechame vychlahladnuť.

  2. 2

    Praženicou plnime pripravene platky mäsa ,ktore spojime niťou alebo špilkami.Postačane zvitky dáme do misy v,ktorej sme orestovali cibuľu na oleji do sklovita a pridame mletu červenu papriku.Mäso poukladame do misy a dusime pod prikryvkou asi 1 hodinu medzitym mäso podlejeme trochou teplej vody.

  3. 3

    Pred dokončenim dusenia mäsa pridame zvyšok zeleniny hrašku,mrkvy a zahustime trochou muky ktoru rozhabarkujeme v studenej vode ,zalejeme prevarime a odstavime.Podavame s ryžou a kompotom ,šalatom a pod.

Diskusia k receptu

majdus
Juuuu,vyzera to supis :) Aj restauracne aj mnam! :) Vdaka!
relaxx1
Niečo ako španielske vtáčiky s praženicou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia