Foto: olinecka
Pripravujem toto jedlo keď už nemam napady.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4-5 ks celé |
|
1 konzerva v konzerve sterilizovany hrašok mrkva |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
na zahustenie |
|
podľa potreby |
|
väčšia |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mäso vcelku umyjeme a nakrajame na platky 0,5cm, naklepeme natenko z oboch stran .Naklepane mäso okorenime ,osolime podľa chuti.Pripravime si praženicu zo 4 -5vajec do ktorej pridame štipku soli a zmes zeleniny asi 3-4 PL.Všetko premiešame a nechame vychlahladnuť.
- 2
Praženicou plnime pripravene platky mäsa ,ktore spojime niťou alebo špilkami.Postačane zvitky dáme do misy v,ktorej sme orestovali cibuľu na oleji do sklovita a pridame mletu červenu papriku.Mäso poukladame do misy a dusime pod prikryvkou asi 1 hodinu medzitym mäso podlejeme trochou teplej vody.
- 3
Pred dokončenim dusenia mäsa pridame zvyšok zeleniny hrašku,mrkvy a zahustime trochou muky ktoru rozhabarkujeme v studenej vode ,zalejeme prevarime a odstavime.Podavame s ryžou a kompotom ,šalatom a pod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu