Zubáč na maďarský spôsob

Marek Kökeny
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 22. októbra 2010
Zubáč na maďarský spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
150 g
2 PL
1 PL
1 ks väčšia
250 ml




Postup

  1. 1

    Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v malom množstve osolenej vody.

  2. 2

    Na masle orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu s hríbmi. Pridáme papriku a spolu podusíme. Podlejeme rybím vývarom. Keď hríby zmäknú, prilejeme sladkú smotanu rozhabarkovanú s múkou a povaríme.

  3. 3

    Porcie zubáča vložíme do zapekacej ohňovzdornej misy dobre vymazanej maslom. Prelejeme omáčkou a pečieme v rúre. Hotový pokrm posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou paprikou. Podávame so zemiakmi.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Rybu môžete ochutiť aj inými čerstvými bylinkami. Veľmi dobrý je napríklad fenikel, ktorý dodá jedlu skvelú arómu. K rybe sa veľmi hodí aj kôpor.

Diskusia k receptu

zsuzsu
mnam,tento zubáč je iste chutný a ukladám si do KK,a ešte musím pochváliť fotku,je takáá "gusztusos" :)) rybičky sú zdravé a ja ich mám veľmi rada.
hedyso
Taky dobry recept a nieje tu ani len zmienka kolko sa má co varit piect proste NIC! pekne som znicil tu omacku OCH , som zaciatocnik a casy su pre mna velmi dolezite !!!
radox1
ta muka je tam uplne zbytocna,staci to len zredukovat.mas pravdu,doba pecenia je velmi dolezita-no schvalne ,kolko si to piekol?
hedyso
Piekol som to 40min cca. s tej omacky som spravil krupicovu kasu tak som musel improvizovat a zriedit to vyvarom, vobec mi nebolo jasne kolko muky do tej smotany malo ist. Nakoniec to bolo jedle a celkom chutne :)
radox1
moderna gastronomia sa muke vyhyba,keby si ju tam nedal,vyhol by si sa problemom,staci cast omacky vyvarit a bola by zhustnuta.podla fotky a gramaze by som zubaca piekol 15-20min. pri vlozeni do horucej rury na 180°




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia