Zubáč na maďarský spôsob
Marek Kökeny
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 22. októbra 2010
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 22. októbra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v malom množstve osolenej vody.
- 2
Na masle orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu s hríbmi. Pridáme papriku a spolu podusíme. Podlejeme rybím vývarom. Keď hríby zmäknú, prilejeme sladkú smotanu rozhabarkovanú s múkou a povaríme.
- 3
Porcie zubáča vložíme do zapekacej ohňovzdornej misy dobre vymazanej maslom. Prelejeme omáčkou a pečieme v rúre. Hotový pokrm posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou paprikou. Podávame so zemiakmi.
- 4
NÁŠ TIP: Rybu môžete ochutiť aj inými čerstvými bylinkami. Veľmi dobrý je napríklad fenikel, ktorý dodá jedlu skvelú arómu. K rybe sa veľmi hodí aj kôpor.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu