Zapekaný karfiol

angelheart - fotkaangelheart, 26. júna 2011

Väčšinou karfiol zapekám s cestovinami, ale dnes som to skúsila tak...úplne obyčajsky :)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol najprv povaríme v slanej vode. Dno zapekacej misy môžeme vymazať trochou masla. Vychladnutý karfiol rozoberieme na ružičky a poukladáme do misy.

  2. 2

    Zmiešame sladkú smotanu s vajcom, postupne pridáme kyslú smotanu a premiešame. Kyslej smotany som dala len trochu, asi 1/2 kelímku. (množstvo smotany a vajec záleží od veľkosti zapekacej misy a karfiolu) Karfiol môžeme okoreniť podľa chuti, ja som pridala trochu majoránky. Potom vylejeme zmes smotany a vajca na karfiol.

  3. 3

    Pečieme asi 20 min. pri 200 °C. Po 20 min. vyberieme, posypeme syrom a už len krátko dopečieme, kým sa syr neroztopí. Podávame :) Ja som si dnes zvolila zemiakovú kašu a paradajkový šalát s jarnou cibuľkou.

    Zapekaný karfiol - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: