Foto: angelheart
Väčšinou karfiol zapekám s cestovinami, ale dnes som to skúsila tak...úplne obyčajsky :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Karfiol najprv povaríme v slanej vode. Dno zapekacej misy môžeme vymazať trochou masla. Vychladnutý karfiol rozoberieme na ružičky a poukladáme do misy.
- 2
Zmiešame sladkú smotanu s vajcom, postupne pridáme kyslú smotanu a premiešame. Kyslej smotany som dala len trochu, asi 1/2 kelímku. (množstvo smotany a vajec záleží od veľkosti zapekacej misy a karfiolu) Karfiol môžeme okoreniť podľa chuti, ja som pridala trochu majoránky. Potom vylejeme zmes smotany a vajca na karfiol.
- 3
Pečieme asi 20 min. pri 200 °C. Po 20 min. vyberieme, posypeme syrom a už len krátko dopečieme, kým sa syr neroztopí. Podávame :) Ja som si dnes zvolila zemiakovú kašu a paradajkový šalát s jarnou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu