Foto: jerica
@jerica palacinky som robila k receptu špargla (chřest) s palacinkou , Špargľu som chcela baliť do palacinky len sa mi to zdalo zbytočné , Zobraziť celý popis@jerica palacinky som robila k receptu špargla (chřest) s palacinkou , Špargľu som chcela baliť do palacinky len sa mi to zdalo zbytočné , pridávam foto s popisom , určite nič nové pod slnkom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme vajcia
-
2
do vyšľahaných vajíčok dám hladkú múku , jemne zašľahám
-
3
pomaly prilievam a zašľahám mlieko, neudávala som množstvo, najlepšie toľko aké chcete ich mať,keď tenučké konzistencia hmoty by mala byť redšia
-
4
palacinkovú hmotu osolím , dobre vymiešam,
-
5
primiešam jednu kávovú lyžičku kr.cukru , netreba sa báť cukor sa v chut palacinky stratí , pridám aj jednu polievkovú lyžicu olej , dobre vyšľahám ,
-
6
pridáme posekanú zelenú vegetu-ligurček, má výbornú vôňu a chuť
-
7
pri prvej palacinke dám na horúcu panvicu cc.jednu kávovú lyžičku olej , nalejem s naberačkou palacinkové cesto krémovej konzistencie , pri ďaľších palacinkách olej pridávam až pred obracaním , nie pred naliatim palacinkového cesta na panvicu, nikdy sa mi nestáva že by sa trhali alebo prilepovali.
-
8
práca išla ako po masle ,
-
9
palaciniek bolo desať
su vyborne aj ako predjedla s naplnami ci omackami.
Hotovy tanierik je lakajuci Jarka, ze by sme si prisadli k tvojmu vzdy pekne prestretemu stolu?