Broskyňové kuracie prsia

hajni21 - bez fotkyhajni21, 25. septembra 2013
Broskyňové kuracie prsia
Foto: hajni21

Mňamka :)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia vyklepeme cez mikroténovú fóliu, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút odstáť.

    Broskyňové kuracie prsia - obrázok 1
  2. 2

    Potom mäso opečieme v panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Opečené mäso uložíme do zapekacej misy.

    Broskyňové kuracie prsia - obrázok 2
  3. 3

    Syr nastrúhame, broskyne prepolíme, vyberieme kôstku a pokrájame na plátky. Mäso v mise posypeme strúhaným syrom, poukladáme na ne broskyne (ja som použila kompót) a opäť posypeme syrom. Nakoniec podlejeme výpekom z panvice a pečieme vo vyhriatej rúre.

    Broskyňové kuracie prsia - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou alebo zemiakmi .... Dobrú chuť :)

    Broskyňové kuracie prsia - obrázok 4

Diskusia k receptu

mirop
slovenske narodne jedlo alebo slovenska narodna slichta.... to tu uz davno nebolo :D
vlasatka
čo znamená slichta? Je to hanlivé slovo, alebo naopak? Nepočula som to nikdy!
agora
náhodou, to môže byť mňam....
luciak
ano, slichta je hanlive slovo. Ja by som to slichtou nenazvala, ale nadsena tiez nie som. Kuracina, broskyna, syr, nezabudnut na vegetu.
fany1602
ja toto robievam tiež a je to naozaj dobré !!! manžel si to tiež nevedel predstaviť ked som to robila prvý krát a od vtedy sa stále pýta kedy to budem zase robiť :) takže to treba naozaj vyskúšať a potom súdiť :)
timara
omáčka z coly, šalát z wifonky, kuracie prsia s broskyňou . . .
hajni21
@ fany1602 , máš pravdu, ja keď som povedala mamke a babke čo robím na obed tak len pokrútili nosom .. a na večer bolo všetko preč :) čiže súhlasím s tebou najprv ochutnaj potom súď.
No ale koľko ľudí toľko chutí.. čo už no :D
iwuska
jediny nedostatok, ktory tento recept ma, je skutocnost, ze je tu uz sto krat, inak jedlo ako take nema ziadnu chybu (mne sa vegeta hnusi, ale ked niekomu chuti a povazuje ju za prospesnu, nech je libo)
boxik
Vegeta je v podstate pomletou sušenou zeleninou ochutená soľ, to čo sa mnohým z vás bridí je že väčšina obsahuje glutaman , ale dostať aj vegetu bez glutamanu a j veľa záhradkárov si ju robí doma , tak neviem prečo by mala byť soľ ochutená zeleninou prehreškom. Čo sa týka receptu je to fajn jedlo a mnohým vadí iba to že sa to stalo hitom mnohých slovenských reštaurácií či domácností a to sa na Slovensku neodpúšťa.
evicka63
pre @mirop nie každá rodina má na pravú hovädziu sviečkovicu, a dosť rodín je aj takých kde mäso tiež nie je vždy, je to dané aj ekonomikou, ale na kuracie prsia s broskyňou, ananásom.... nedám ani ja dopustiť a to už mám svoj vek.... takže komu čo chutí tak nech to varí a je.... :)
mariamka
boze moj, berte ohlad, ze je to mlade ziena,, ja by som takuto nevestu brala hned :)) a ved je to urcite chutne ,, ps. zalubeny chlap zje vsetko :)
radost
ja som ešte nerobila-ale dobré chýry o tomto jedle som počula aj desať rokov dozadu..
nech urobí si-kto má vôľu...
komu nechutí-nech presadne si k inému stolu..
každý zodpovedá za seba...
ponižovať nikoho netreba...
@mirop
jedlo nehaň..to nerob..
hajni21
ďakujem všetkým... a hlavne @mariamka , beriem to ako veľkú poklonu to s tou nevestou) Ďakujem :)