
Moje budapeštianske rezy
Na Vareche je uvedený recept pod týmto názvom, ale je celkom iný. Tento je náš...

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....

Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Višňová štrúdľa
Recept na višňovo-makovú alebo višňovo-orechovú štrúdľu. Zdedený po babičke a tak je jasné, že je...

Topánočky na tortu - hmota marshmallows
Recept na hmotu som použila od MOLI, len som použila menšie množstvo. Marshmallow...

Formy na Panettone
Keďže sa mi skôr nepodarilo, píšem až teraz ako sa dajú vyrobiť aj podomácky formy na...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Naša kapustnica
Včera sme od mojich rodičov doniesli tohtoročnú kyslú kapustu, takže hneď ju bolo treba okúsiť a...

Bomba jablčník
Tento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa...

Najlepší domáci jogurt
Ak ste si kúpili kvalitné mlieko od farmára, môžete ho spolu s trochou živej kultúry premeniť na...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Paradajkový šalát
Tento šalát sa u nás robí odkedy si pamätám vždy v rajčinovej sezóne. Je veľmi jednoduchý...

Orechovo-tvarohový linzer
Uvedené surovíny na prvé cesto zhnetieme a odložíme do chladu, kým si pripravíme plnku a suroviny...

Granadírsky pochod
Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo...

Kysnutý jablčník alebo beľuš
Tento kysnutý beľuš pečiem rada je to tenké cesto plnené bohatou plnkou jabĺk. Sú to aspoň...

Medailónky Panenky Márie
Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej...

Rezance s makom
Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a...

Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou
Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .

Čína po žilinsky
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je...

Vysmážaný patizón
V letnom období veľmi obľubujem toto ľahké a zároveň aj lacné jedlo. :-))

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Kapustový šalát - Салата със зеле и моркови
Tento šalátik, je pre mňa tiež jedna z vychytávok Bulharskej kuchyne. Šalát je dobrý aj...

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami
U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko...

Výborný jablkový zákusok
Stále skúšam niečo nové a nebolo inak tomu ani dnes, keď som vyskúšala ďalší výborný a...

Calzone - plnená pizza
Calzone je vlastne plnená pizza, ktorá vznikla v Neapoli, ked sa nešikovnému kuchárovi pri vkladaní...

Sviatočná čokoládová torta
Torta vznikla kombináciou dvoch rozdielnych receptov... z jedného som použil korpus a z druhého čokoládovú plnku... vláčny...

Slivkové gule s tvarohom
Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke...