Panna Cotta

chutimi - fotkachutimi, 22. októbra 2012
Panna Cotta
Foto: chutimi

Tento recept je tu už síce veľakrát, no u mňa s malou úpravou. Používam kombináciu smotany a mlieka, pretože tak je dezert ľahší a menej sýty.

4-5
porcie
400 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
200 ml
50 g
1 ks
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Želatínu (ja používam granulovanú, balenú po 20g) si namočte do 2dl mlieka na cca. 30 min. Odporúčam použiť zohriate mlieko, skôr sa rozpustí.

  2. 2

    Do hrnca nalejte smotanu, zvyšné mlieko, cukor, vyškrabaný vanilkový struk a nechajte prevariť.

  3. 3

    Sceďte a pridajte rozpustenú želatínu v mlieku. Premiešajte pri teplote pod bodom varu.

  4. 4

    Zmes zlejte do vopred pripravených nádob (napr. šálky) a nechajte ztuhnúť (cca. 6 hodín). Pokiaľ chcete dezert z nádob neskôr vyklopiť, je dobré ich vopred jemne vymastiť maslom (v tom prípade nelejte zmes do nádob horúcu, ale nechajte odstáť).

  5. 5

    Podávajte s malinovou omáčkou (zohrejte maliny s cukrom) alebo akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú. Tu som použil maliny a černice.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ked to nescedis, ostanu ti neesteticke zhluky zrniecok. Preto sa to ma cedit. Navyse, potreboval by si extremne jemne sitko aby ti zachytilo vanilkove zrnka. A lusk do cukru ako hovoris :)
Ked to nescedis, ostanu ti neesteticke zhluky zrniecok. Preto sa to ma cedit. Navyse, potreboval by si extremne jemne sitko aby ti zachytilo vanilkove zrnka. A lusk do cukru ako hovoris :)

Pridaj komentár k receptu: