Panna Cotta

chutimi - fotkachutimi, 22. októbra 2012
Panna Cotta
Foto: chutimi

Tento recept je tu už síce veľakrát, no u mňa s malou úpravou. Používam kombináciu smotany a mlieka, pretože tak je dezert ľahší a Zobraziť celý popisTento recept je tu už síce veľakrát, no u mňa s malou úpravou. Používam kombináciu smotany a mlieka, pretože tak je dezert ľahší a menej sýty.

4-5
porcie
400 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
200 ml
50 g
1 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Želatínu (ja používam granulovanú, balenú po 20g) si namočte do 2dl mlieka na cca. 30 min. Odporúčam použiť zohriate mlieko, skôr sa rozpustí.

  2. 2

    Do hrnca nalejte smotanu, zvyšné mlieko, cukor, vyškrabaný vanilkový struk a nechajte prevariť.

  3. 3

    Sceďte a pridajte rozpustenú želatínu v mlieku. Premiešajte pri teplote pod bodom varu.

  4. 4

    Zmes zlejte do vopred pripravených nádob (napr. šálky) a nechajte ztuhnúť (cca. 6 hodín). Pokiaľ chcete dezert z nádob neskôr vyklopiť, je dobré ich vopred jemne vymastiť maslom (v tom prípade nelejte zmes do nádob horúcu, ale nechajte odstáť).

  5. 5

    Podávajte s malinovou omáčkou (zohrejte maliny s cukrom) alebo akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú. Tu som použil maliny a černice.

Diskusia k receptu

anajka
V jednoduchosti je krása, vyzerá očarujúco!!!!
radox1
zmes sa necedi.vanilkove zrniecka su sucastou kremu a dodaju mu aromu a silu. a lusk sup do krystaloveho cukru.
chutimi
Ked to nescedis, ostanu ti neesteticke zhluky zrniecok. Preto sa to ma cedit. Navyse, potreboval by si extremne jemne sitko aby ti zachytilo vanilkove zrnka. A lusk do cukru ako hovoris :)
chutimi
Ked to nescedis, ostanu ti neesteticke zhluky zrniecok. Preto sa to ma cedit. Navyse, potreboval by si extremne jemne sitko aby ti zachytilo vanilkove zrnka. A lusk do cukru ako hovoris :)
chutimi
re: radox1
este dodam, ze ked sa pozries na foto, tak uvidis ze vanilkove zrnka tam stale su a je ich dost :)
vieraa
Vyzerá to úžasne, ale tá príprava 400 min. no neviem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia