Foto: chutimi
Tento recept je tu už síce veľakrát, no u mňa s malou úpravou. Používam kombináciu smotany a mlieka, pretože tak je dezert ľahší a Zobraziť celý popisTento recept je tu už síce veľakrát, no u mňa s malou úpravou. Používam kombináciu smotany a mlieka, pretože tak je dezert ľahší a menej sýty.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Želatínu (ja používam granulovanú, balenú po 20g) si namočte do 2dl mlieka na cca. 30 min. Odporúčam použiť zohriate mlieko, skôr sa rozpustí.
- 2
Do hrnca nalejte smotanu, zvyšné mlieko, cukor, vyškrabaný vanilkový struk a nechajte prevariť.
- 3
Sceďte a pridajte rozpustenú želatínu v mlieku. Premiešajte pri teplote pod bodom varu.
- 4
Zmes zlejte do vopred pripravených nádob (napr. šálky) a nechajte ztuhnúť (cca. 6 hodín). Pokiaľ chcete dezert z nádob neskôr vyklopiť, je dobré ich vopred jemne vymastiť maslom (v tom prípade nelejte zmes do nádob horúcu, ale nechajte odstáť).
- 5
Podávajte s malinovou omáčkou (zohrejte maliny s cukrom) alebo akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú. Tu som použil maliny a černice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
este dodam, ze ked sa pozries na foto, tak uvidis ze vanilkove zrnka tam stale su a je ich dost :)