Foto: jo
Keď sa v chladničke z nejakého dôvodu "ocitne" väčšie množstvo mrkvy (ale aj pri iných príležitostiach) je vhodné napiecť takéto šatôčky.
40
porcií
porcií
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Očistenú mrkvu najemno nastrúhame.
-
2
Pridáme Palmarin, štipku soli, preosiatu múku spolu s práškom do pečiva.
-
3
Vypracujeme cesto.
-
4
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko.
-
5
Pokrájame na štvorce približne 7 x 7 cm. Na každý štvorček dáme trochu slivkového lekváru, preložíme ho na polovicu a okraje prstami zatlačíme.
-
6
Šatôčky ukladáme na vymastený plech (alebo vyložený papierom na pečenie). Pečieme pri 200°C približne 20 minút. Po upečení ich ešte horúce obalíme zmesou z práškového a vanilkového cukru.
obcas sme sa navstevovali - susedovci. Oni mali babisku na dedine odkial si nosili domace vajicka. Ja taku moznost nemala bola som odkazana na tie "bledule" z obchodu. Raz som upiekla toto pecivo a pozvala som ich. Naramne jim to chutilo a pytali sa kolkoze zltkov som musela do toho dat - jaj ta drahota vajec v tom cas!!!. Ked som povedala, ze tam ziadne vajce nie je iba mrkva, nechceli verit. On Zdenek by to ani nejedol, kebych mu povedala dopredu, ze je to s mrkvou. Bol NARAMNY odporca akejkolvek zeleniny.
odkaldám do KK.
Len by som do pouzitych ingrediencii doplnil vanilkovy cukor