Soté z mladého diviaka fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 3. januára 2011
Soté z mladého diviaka (fotorecept)
Foto: alexdidi

Keď mi mäsiar ponúkol divinu, neodolala som a tak som mohla pripraviť aj túto pochúťku z mladého diviačika. Pripravila som ho trochu netradične s Zobraziť celý popisKeď mi mäsiar ponúkol divinu, neodolala som a tak som mohla pripraviť aj túto pochúťku z mladého diviačika. Pripravila som ho trochu netradične s fazuľou a šampiňónmi. Ako prílohu som pripravila tarhoňu a cviklový šalát.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:
2 PL
1 ČL
3 PL
1 Čl
1 ČL
1 ČL
3-4 ks
1 ks
1 kg
2 ks
6-8 strúčikov
1 ks, v konzerve krájané
1 ks, ,alebo červená z konzervy
2 PL
1 ks
250 g, čerstvé
 sušené(nemusia byť)

Online leták

Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých surovín.

    Soté z mladého diviaka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso narežeme na kocky, premiešame s marinádou a necháme odležať v chlade 1-4 hodiny.

    Soté z mladého diviaka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masti mäso prudko opečieme a vyberieme. Do výpeku podľa potreby pridáme masť, orestujeme cibuľu pokrájanú na drobno a cesnak.

    Soté z mladého diviaka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do cibuľového základu vrátime mäso, pridáme mletú červenú papriku a mrkvu postrúhanú na hrubšom strúhadle. Podlejeme vývarom a dusíme asi 45 minút. Podľa potreby osolíme a okoreníme a ak chceme pikant, pridáme aj rozdrvené asi dve papričky.

    Soté z mladého diviaka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso mäkké pridáme paradajky a fazuľu z konzervy a už len chvíľu podusíme. Už ničím nezahusťujeme. Úplne stačí zahustenie cibuľou a mrkvou.

    Soté z mladého diviaka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na malom množstve oleja opečieme očistené šampiňóny(na sucho papierovým obrúskom)pokrájané na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme.

    Soté z mladého diviaka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si tarhoňu: 2 hrnčeky tarhone opekáme s porezanou 1 malou cibuľou na oleji s maslom za stáleho miešania do zlatohneda. Prilejeme 3 1/2 hrnčeka vody, osolíme a varíme 8minút. Prikryté necháme stáť ďalších 10minút.

    Soté z mladého diviaka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame tak, že na tanier dáme tarhoňu, na ňu mäso a posypeme opečenými šampiňónmi. Podávala som s cviklovým šalátom http://varecha.pravda.sk/recepty/cvikla-la-slabakovci/10724-recept.html . Hodila sa k tomu perfektne.

Diskusia k receptu

danculka
Všetko,by nebol problém,len to mäso z diviaka, ukladám do kk...
veronika353
Manžel koupil celého divočáka a za týden donesla druhého neteř. Takže teď máme v mrazáku divočáky dva a tento recept mi přišel velmi vhod.Maso jsem už využila na guláš,svíčkovou,dusené přírodní na houbách a zelenině, jako čínu,ale s fazolemi a tarhoňou ještě ne.Při nejbližší příležitosti uvařím toto soté.
janazjarku
Ďakujem za recept práce včera som vyložila mäso z diviaka z mrazáku takže chlap dnes zažije prekvapko, lebo pôvodne som ho chcela naložiť a o tri dni piecť :-)
gittka
mäsko z diviaka je super na všetky spôsoby,tak na budúce vyskúšam tento receptík.už sa neviem dočkat...
evusik
nejakého diviaka v mrazáku ešte mám, príležitostne vyskúšam aj tento recept :-)
peter64
UKLADÁM DO SVOJEJ KK ale nemusí byť len diviak môže byť aj iná divina
lyduss
ďakujem za skvelý recept. dnes som varila k obedu a veru nikto sa nesťažoval :) ukladám pre budúci raz keď sa nám pošťastí nejaká divina