Ťahaná štrúdľa s makom, jablkami a višňami
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 7. februára 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 7. februára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
125 g |
|
125 ml vlažná |
|
4 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
Plnka: | |
500 g mletý |
|
60 g |
|
600 g zavárané |
|
4 ks nastrúhané |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto vymiešame a vypracujeme jednotné cesto. Dáme ho do vrecúška a necháme v chladničke postáť 2 hodiny.
- 2
Na stôl si pripravíme čistý obrus a pomúčime ho, aby sa cesto neprilepilo. Postupne cesto zo stredu vyťahujeme na strany, kým nie je úplne tenké. Malo by byť priesvitné, ale nesmieme ho roztrhať.
- 3
Na cesto nasypeme mak zmiešaný s cukrom, rozmiestnime nastrúhané jablká a višne. Zrolujeme pomocou obrusu a štrúdľu rozdelíme na dve časti. Preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry predhriatej na 220 stupňov.
Tiež maková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mám rada takú...
:-)
Aký vy máte na to názor?
Odpoveď od šéfcukrárky pani Leškovej: Pri domácej ťahanej štrúdli má každá gazdinka svoje overené postupy pri spracovaní cesta, ja používam tento: cesto dám na 2 hodiny do chladničky, aby som ho mala kompaktné, je to v našej rodine overené rokmi praxe, ktorá nikdy nesklamala.