Najrýchlejší domáci chlebík
Foto: sibnutadora4444
Domácemu chlebíku sa nič nevyrovná, len keby jeho príprava nebola taká zložitá a zdĺhavá. Ako sa však hovorí, na každý problém je jednoduché riešenie. Zobraziť celý popisDomácemu chlebíku sa nič nevyrovná, len keby jeho príprava nebola taká zložitá a zdĺhavá. Ako sa však hovorí, na každý problém je jednoduché riešenie. Vyskúšajte najjednoduchší recept na prípravu vynikajúceho domáceho chleba bez čakania a miesenia.
porcia
príprava
na 230/220 °C
Postup
-
1
V malom množstve vody rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.
- 2
Keď vzíde kvások, pridáme zvyšnú vodu a po troche pridávame múku, ktorú pomocou lyžice alebo varechy vmiešame do tejto hmoty, tak, aby sa všetky suroviny prepojili.
- 3
Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať (za ten čas sa vyhreje rúra).
- 4
Potom z cesta rukami vyformujeme bochník, ktorý preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
- 5
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 230 stupňov 30 minút alebo pri teplote 220 stupňov 40 minút.
- 6
Tip na záver: Keď vytiahneme chlebík z rúry potrieme vrch vodou, aby bol chlebík krásne lesklý.
- 7
Máme hotovo asi tak za hodinku aj s upratovaním. Dúfam, že tento recept prinesie veľa chlebíkov❤️?
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno je naozaj veľmi rýchly a chutný a zvládne ho každý
tento recept naozaj stojí za vyskúšanie