Domáci chlieb
Domáci chlieb

Najrýchlejší domáci chlebík

sibnutadora4444 - fotkasibnutadora4444, 21. decembra 2020

Domácemu chlebíku sa nič nevyrovná, len keby jeho príprava nebola taká zložitá a zdĺhavá. Ako sa však hovorí, na každý problém je jednoduché riešenie. Vyskúšajte najjednoduchší recept na prípravu vynikajúceho domáceho chleba bez čakania a miesenia.

1 ks
porcia
40 minút
príprava
30-40 minút
na 230/220 °C

Suroviny

600 g
500 ml
40 g čerstvé
1/2 PL
1 (nie kopcovitá) PL
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V malom množstve vody rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.

  2. 2

    Keď vzíde kvások, pridáme zvyšnú vodu a po troche pridávame múku, ktorú pomocou lyžice alebo varechy vmiešame do tejto hmoty, tak, aby sa všetky suroviny prepojili.

  3. 3

    Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať (za ten čas sa vyhreje rúra).

  4. 4

    Potom z cesta rukami vyformujeme bochník, ktorý preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.

  5. 5

    Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 230 stupňov 30 minút alebo pri teplote 220 stupňov 40 minút.

  6. 6

    Tip na záver: Keď vytiahneme chlebík z rúry potrieme vrch vodou, aby bol chlebík krásne lesklý.

    Najrýchlejší domáci chlebík - obrázok 6
  7. 7

    Máme hotovo asi tak za hodinku aj s upratovaním. Dúfam, že tento recept prinesie veľa chlebíkov❤️😊

    Najrýchlejší domáci chlebík - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Chlieb a pečivo, Kysnuté cestá, Pečené, Bez chémie

Diskusia k receptu