Foto: tutikompoty
Keď nevieš, čo na obed, prípadne chceš málinko zhrešiť na večeru, tak toto je to pravé a rýchle pre Teba :) (Pzn. množstvo je Zobraziť celý popisKeď nevieš, čo na obed, prípadne chceš málinko zhrešiť na večeru, tak toto je to pravé a rýchle pre Teba :) (Pzn. množstvo je na jednu pizzu)
porcia
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Jednoduchý a rýchly recept. Všetky suroviny si zmiešame spolu a dochutíme bylinkami/soľou/korením - podľa vlastnej chuti.
-
2
"Pizza cesto" si dáme na papier na pečenie, vyformujeme a šupneme do predhriatej rúry (170 stupňov) na 15 minút. Po 15 minútach pizze vyberieme, zvýšime teplotu v rúre na 190 stupňov. Pizze si zatiaľ ozdobíme podľa svojej chuti. Tu sa naozaj medze nekladú. Zvyčajne však potriem cesto kečupom alebo paradajkovou drťou, dám šunku, syr a na vrch zeleninu prípadne vajíčko. Ak vajíčko nebudete dávať, tak dajte piecť pizzu do rúry na 10 minút (190 st.), prípadne s vajíčkom na 15 minút. Dobrú chuť
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-la-brokolica/65960-recept...
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-torta/64356-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-s-brokolicovym-cestom-bez...
varecha.pravda.sk/recepty/tekvica-a-la-pizza-fotorecept/5...
varecha.pravda.sk/recepty/nizkosacharidova-pizza/63495-re...
A mohol by som pokračovať :) Chcel som dať len niečo odlišné :) Keď vyskúšate, možno zmeníte názor :)
A k tej Wiki : "Pizza-Typicky je tvorené tenkým cestom kruhového tvaru" Nikde nie je písané, že neexistujú aj iné varianty "cesta" :) Ale ako vravím nehádam sa. Pekný večer :)
páči sa mi tvoj postoj..myslím,že vločky mlieko nasajú,nebude treba vytláčať..
.páči sa mi tvoje pohotové skúšanie aj nových receptov a písanie skúseností..
pozdrav šlem i autorovi receptu..môj muž v jeho veku vedel urobiť čaj,kávu a praženicu...si dobrý,chlapče..:-)
želám šťastné dni...
s tými vločkami máš pravdu, veru nasajú, nakúkam sem počas varenia, tak v rýchlosti nerozmýšľam:-) Ďakujem za písmenká, je tu pár ľudí, vrátane teba, od ktorých sa kladnému postoju môžeme priučiť;-)
Pekný mrazivý deň všetkým!
ja neriesim, ci je to zdrave, alebo chore, alebo ci je to chutne, alebo ble, ja len tvrdim, ze to nie je pizza, presne tak, ako tie linky, co si pridal, cesto na pizzu sa robi z muky, vody, drozdia, soli, co urcite vies. Pokojne si pec aj taketo jedla, ale malo by sa volat inak, aby to nezavadzalo tych, co budu hladat ozajstnu pizzu.
Ani ja sa nehadam, len sa pokusam ti to vysvetlit. Ked vypestujes ovalne jablko, nenazves ho slivka len preto, ze sa nan podoba tvarom.
Je to výborné aj pre toho, kto ryby moc nemá v láske, tu ich ani nezbadá;-)
Tvé provedení vypadá moc dobře, stejně jako popis. Nenecháš se zaskočit, odradit a to je moc dobře.
K názvu: "slaný koláč" by méně dráždil. Nemyslím žlučník.
Na popud @Kukulienka71 vyzkouším. Vločky, tuňák - tyto suroviny miluji. Nenapadlo by mě je seskupit, díky za receptík @Tutikompoty !
neviem, možno je to 6. zmysel, čo nám radí vyskúšať niektoré neobvyklé kombinácie a keď to vyjde, máme o jednu novinku v jedálničku viac;-))
Boli tu už aj divokejšie "cestá"na pizzu, mňa ten názov práve tu neruší. Inak by to bola asi "Okrúhla tenká obložená pečená placka z obilniny, vajca a tuniaka" :-) Upeč si ju do chrumkava, pochutíš si;-)
Nemám ani veľmi čo napísať, azda len to, že ma Tvoja "šanca" tomuto receptu potešila :) Prispôsobiť si to podľa seba a občas keď nevieš čo od dobroty, si spravíš takúto (pre mňa) fajnotku. :) Pekný deň @Haji Nemáš začo, ako vždy :) Pekný deň aj Tebe.
a výsledek nic moc.. Chápu že se jedná o "zdravou pizzu" a chuť od skutečné nemůže být nijak podobná (dobrá). Chci ale udělat pizzu která nejen vypadá jako pizza, ale taky tak chutná. Když k vaší pizze nedám tuňáka ale slaninu, šunku a podobně, bude chutnat dobře? Nevíte mi popř. poradit jak zlepšit chuť u tohoto základu z vloček? Děkuji