Zdravá pizza z ovsených vločiek a tuniaka

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 6. januára 2017

Keď nevieš, čo na obed, prípadne chceš málinko zhrešiť na večeru, tak toto je to pravé a rýchle pre Teba :) (Pzn. množstvo je Zobraziť celý popisKeď nevieš, čo na obed, prípadne chceš málinko zhrešiť na večeru, tak toto je to pravé a rýchle pre Teba :) (Pzn. množstvo je na jednu pizzu)

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 hrnček
60 g
1 ks
0,1 l
1 čl
 (na dochutenie)




Postup

  1. 1

    Jednoduchý a rýchly recept. Všetky suroviny si zmiešame spolu a dochutíme bylinkami/soľou/korením - podľa vlastnej chuti.

    Zdravá pizza z ovsených vločiek a tuniaka - obrázok 1
  2. 2

    "Pizza cesto" si dáme na papier na pečenie, vyformujeme a šupneme do predhriatej rúry (170 stupňov) na 15 minút. Po 15 minútach pizze vyberieme, zvýšime teplotu v rúre na 190 stupňov. Pizze si zatiaľ ozdobíme podľa svojej chuti. Tu sa naozaj medze nekladú. Zvyčajne však potriem cesto kečupom alebo paradajkovou drťou, dám šunku, syr a na vrch zeleninu prípadne vajíčko. Ak vajíčko nebudete dávať, tak dajte piecť pizzu do rúry na 10 minút (190 st.), prípadne s vajíčkom na 15 minút. Dobrú chuť

    Zdravá pizza z ovsených vločiek a tuniaka - obrázok 2

Diskusia k receptu

tutikompoty
@Conscientia @Afataga Tento recept/návod, je len na "cesto" :) Čo sa Vám na ňom zdá nezdravé ? :) Ovsené vločky - pomalé sacharidy a určite zdravšie ako múka, Tuniak - zdravé bielkoviny a tuky, Vajíčko - bielkoviny a cholesterol (cca 50-70kcal na vajce podľa veľkosti), Mlieko polotučné - to snáď rozoberať nemusíme a na záver kokosový olej - zdravé tuky ... Ćo je na tom nezdravé :) Rád si to nechám vysvetlíť :)

conscientia
@Tutikompoty Nemám v úmysle lajkovať recepty bez múky len preto, že sú bez múky. Tuniaka z konzervy tiež nepovažujem za highlight dnešného týždňa, ledaže by si si osobne poznal konzervátora, ktorý tú rybku neľútostne uzavrie do konzervy bez pridaných solí, éčiek či zbytočného množstva oleja. A nejak ti tak celkom neverím absenciu syra, ale to je už na meditáciu medzi mojou vierou a tvojím receptom. Howgh.

tutikompoty
Nehádam sa :) Ale :
 varecha.pravda.sk/recepty/pizza-la-brokolica/65960-recept...

 varecha.pravda.sk/recepty/pizza-torta/64356-recept.html...

 varecha.pravda.sk/recepty/pizza-s-brokolicovym-cestom-bez...

 varecha.pravda.sk/recepty/tekvica-a-la-pizza-fotorecept/5...

 varecha.pravda.sk/recepty/nizkosacharidova-pizza/63495-re...


A mohol by som pokračovať :) Chcel som dať len niečo odlišné :) Keď vyskúšate, možno zmeníte názor :)

A k tej Wiki : "Pizza-Typicky je tvorené tenkým cestom kruhového tvaru" Nikde nie je písané, že neexistujú aj iné varianty "cesta" :) Ale ako vravím nehádam sa. Pekný večer :)
kukulienka71
včera som sa už chcela vyjadriť, ale mal si stiahnutý recept, asi kvôli zmene názvu. Mne sa tvoje dielo páči, rada skúšam nové verzie,ak sami páči kombinácia surovín. Ale vločky by som asi nechala trochu nasiaknuť mliekom dopredu a potom by som vytlačila prebytok tekutiny a zmiešala s tuniakom, aby za ten čas pečenia zmäkli...ešte uvidím, ale iste sa na to dám, už len zo zvedavosti, je to samá bielkovina, pomalý sacharid a vláknina;-)
radost
@Kukulienka71 (8.1.2017 10:56)

páči sa mi tvoj postoj..myslím,že vločky mlieko nasajú,nebude treba vytláčať..
.páči sa mi tvoje pohotové skúšanie aj nových receptov a písanie skúseností..
pozdrav šlem i autorovi receptu..môj muž v jeho veku vedel urobiť čaj,kávu a praženicu...si dobrý,chlapče..:-)

želám šťastné dni...
kukulienka71
@Radost (8.1.2017 11:07)

s tými vločkami máš pravdu, veru nasajú, nakúkam sem počas varenia, tak v rýchlosti nerozmýšľam:-) Ďakujem za písmenká, je tu pár ľudí, vrátane teba, od ktorých sa kladnému postoju môžeme priučiť;-)
Pekný mrazivý deň všetkým!
afataga
@Tutikompoty (7.1.2017 19:15)

ja neriesim, ci je to zdrave, alebo chore, alebo ci je to chutne, alebo ble, ja len tvrdim, ze to nie je pizza, presne tak, ako tie linky, co si pridal, cesto na pizzu sa robi z muky, vody, drozdia, soli, co urcite vies. Pokojne si pec aj taketo jedla, ale malo by sa volat inak, aby to nezavadzalo tych, co budu hladat ozajstnu pizzu.
Ani ja sa nehadam, len sa pokusam ti to vysvetlit. Ked vypestujes ovalne jablko, nenazves ho slivka len preto, ze sa nan podoba tvarom.
tutikompoty
@Kukulienka71 @Radost Zmeny a vylepšenia uvítam aj ja :) A keď ochutnáte či vylepšíte tento recept, tak napíšte skúsenosti. Rád to zlepším, nakoľko si túto verziu "slaného koláča" robím dosť často lebo je to zdravé...

1x danila
kukulienka71
Musím ťa pochváliť, naozaj je to nielen jedlé, ale aj veľmi chutné. extra olej som nedávala, len za lyžičku toho z konzervy, dala som jemné vločky trocha namočiť do mlieka a tak zmiešala s tuniakom, ani vajce som do cesta nedala, lebo to takto namočené lepilo dosť. Po zapečení cesta som pridala navrch na panvičke predpečené vajce( to aby sa mi nerozlialo po celom plechu), ale budem robiť ako ty. vrch som posypala syrom a od začiatku som piekla na 200°C, najlepšie sú tie chrumkavé okraje. Ochutené apetitkou od @danja301 , nemá chybu!
Je to výborné aj pre toho, kto ryby moc nemá v láske, tu ich ani nezbadá;-)


haji
@Kukulienka71 (9.1.2017 10:56)
Tvé provedení vypadá moc dobře, stejně jako popis. Nenecháš se zaskočit, odradit a to je moc dobře.
K názvu: "slaný koláč" by méně dráždil. Nemyslím žlučník.
Na popud @Kukulienka71 vyzkouším. Vločky, tuňák - tyto suroviny miluji. Nenapadlo by mě je seskupit, díky za receptík @Tutikompoty !
kukulienka71
@Haji (9.1.2017 11:49)

neviem, možno je to 6. zmysel, čo nám radí vyskúšať niektoré neobvyklé kombinácie a keď to vyjde, máme o jednu novinku v jedálničku viac;-))
Boli tu už aj divokejšie "cestá"na pizzu, mňa ten názov práve tu neruší. Inak by to bola asi "Okrúhla tenká obložená pečená placka z obilniny, vajca a tuniaka" :-) Upeč si ju do chrumkava, pochutíš si;-)
2x haji a ilusa
tutikompoty
@Kukulienka71
Nemám ani veľmi čo napísať, azda len to, že ma Tvoja "šanca" tomuto receptu potešila :) Prispôsobiť si to podľa seba a občas keď nevieš čo od dobroty, si spravíš takúto (pre mňa) fajnotku. :) Pekný deň @Haji Nemáš začo, ako vždy :) Pekný deň aj Tebe.

1x haji
haji
Přiznám barvu, že jsem kolem tohoto receptu "kroužila" a ne a ne se nad ním zamyslet. Mno, už jsem na svém a určo vyzkouším, život je změna. Přece se neochudím o poznání, natož o chutě! Díky, přátelé!
kukulienka71
Takže sme sa všetci potešili navzájom a ja ešte poteším aj manžela týmto receptom, lebo viem, že mu bude chutiť, vločky aj tuniaka jedáva často, bude sa mu to hodiť aj skombinované:-) Ďakujem.
chica114
Noo..tá Pizza vyzerá veeeľmi chutne, pizzu mám rada a niekedy ju vyskúšam, potom dám vedieť ako chutilo. 5* :)
tanaivan
Ja teda ovsené vločky nemusím, ale zaujalo ma to, tak som to včera hneď aj vyskúšala, poviem vám, bola som prekvapená, mne to fakt chutilo. Nemusíme hneď zatratiť nové recepty, a tu je dôkaz, zdravé a rýchle, dnes som mala výborné raňajky.
atina47
V tom roce jsem jeste nemusela pocitat sacharidy, prosla jsem recept bez zajmu, dnes vim jak je dulezite pocitat co snim a dekuji za recept na spestreni jidelnicku.
marianne
Ovsené vločky môžem na akýkoľvek spôsob, podľa mňa je to superpotravina. Jem denne, sladké slané, chleby pečiem...Mne sa rcp páči, aj keď pizzou ho asi ťažko nazvať, skôr ovsenou plackou. Niečo podobné som videla na fitreceptoch a už dávno si na to brúsim zuby..mám večeru, vďaka.
majklen
Dobrý den, zkusil jsem tento recept:  zdraverecepty.cz/recepty/pizza-margherita-z-vlockoveho-t...
a výsledek nic moc.. Chápu že se jedná o "zdravou pizzu" a chuť od skutečné nemůže být nijak podobná (dobrá). Chci ale udělat pizzu která nejen vypadá jako pizza, ale taky tak chutná. Když k vaší pizze nedám tuňáka ale slaninu, šunku a podobně, bude chutnat dobře? Nevíte mi popř. poradit jak zlepšit chuť u tohoto základu z vloček? Děkuji