Štedrovečerná hríbová kapustnica na kyslo

kavicka - fotkakavicka, 22. decembra 2010

Túto kapustnicu jedávam už od detstva a keď som sa vydala do inej dediny nikto to tam nepoznal :-),teraz ju už majú mnohí v Zobraziť celý popisTúto kapustnicu jedávam už od detstva a keď som sa vydala do inej dediny nikto to tam nepoznal :-),teraz ju už majú mnohí v dedine a si ju veľmi pochvaľujú.Aj deti sa na ňu veľmi tešia..

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2-3 hrste
1/2 obyčajné
2-3 lyžice veľké
250 ml




Postup

  1. 1

    Kapustu si 1x premyjeme (nemusí sa ,kto je ako zvyknutý),posolíme a dáme variť.

  2. 2

    Hríbiky si na chvíľu zamočíme do vody ,keď zmäknú precedíme ich ,popražíme na masielku a celé to vlejeme do kapusty ,varíme v kapuste

  3. 3

    Potom si popražime múku ,znovu na masielku ,zalejeme trochu vodou a vlejeme do kapusty.nakoniec pridáme smotanu a necháme zovrieť. To maslo dá kapuste takú dobrú chuť

Diskusia k receptu

budkar
Takúto kapustnicu varím každý Štedrý deň aj ja.
marianne69
aj ja,len este do nej pustim 3 rozshlane vajicka,dcera ked bola mala ju volala sniezikova:-))))
olga42
A ja varim taku kapusnicu ale do kapusty pridám dva stručky cesnaku,cibulu,razcu,majorán,huby.Ked kapusta je uvarená,rozpustim polku masla pridám trošku červenej papriky,Vylejem do kapusty, šlahačkovu smotanu rozmiešam s dvoma lyžicami hl.muky a vlajem do kapusty.Keď zavie odstavim.Vyskušajte je výborná.Viacerým som dala recept a chválili ju.
sbsgabi
Každá je výborná lebo dodáva tú vianočnú vôňu mne babka aj mamička mi vravela že môžeš variť hríbovú kapustnicu hoci kedy presne takú istú ale nikdy nieje ako tá štedrovečerná .
kavicka
/olga42/ môžem vyskúšať ,a tá cibuľa sa varí celá,alebo pokrájať na drobno?
/sbsgabi/ to je pravda ,veru nie je.chýba k nej tá vianočná atmosféra :-)
1x olga42
thomo
Aj u nás doma je kapustnica so smotanou Štedrovečerné jedlo,je fantastická!!! :-)
marianna76
paráda, takúto polievku robievam cez rok a na silvestra. Na vianoce musím mať s červenou zápraškou - paprikovou. Ale takúto smotanovú jedávame častejšie. Je fakt skvelá. Dávam kyslú smotanu, ale možno kúpim radšej túto sladku. Dík
olga42
cibula sa dáva cela po uvarení sa vyberie.
sbsgabi
Ja som robila podobnú kapustu ale bez smotany a dávam aj papriku červenú do zápražky, vegetu,bobkový list, nové korenie , ale tento rok som pridala aj smotanu , musím povedať je naozaj lepšia taká lahodnejšia aj môj ocino s manželom veľmi chválili . Ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia