Likér z čiernych ríbezlí

hanina - bez fotkyhanina, 11. júla 2012

Likér pre dámy, ale aj do studenej kávy, do zmrzlinového pohára...

Suroviny

1  kg
1  kg
1  l /rum/

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odstopkované čierne ríbezle prepláchneme vodou. Nasypeme do 4 litrovej fľaše a popresýpame kryštáľovým cukrom. / jemnejším/ Previažeme celofánom alebo potravinárskou fóliou. Dáme na chladnejšie miesto - na šesť týždňov.

  2. 2

    Raz - dvakrát do týždňa dobre potrasieme fľašou. Môžeme aj častejšie. Po 6 týždňoch precedíme a necháme voľne odkvapkať. Zmiešame s umom a nalejeme do fliaš. Vyjde približne 2 a pol litra likéru. Odkvapkané ríbezle nasypeme do fliaš a použijeme do žemlovky, štrúdle a podobne. Vydržia v chlade niekoľko týždňov.

Recept je zaradený do kategórií:
Nápoje, Alkoholické nápoje

Diskusia k receptu

hviezdickaz
:) , ja som ich akurat 3 dni dozadu dala do flase, a cakam co z toho bude :D . Ale nedavam ich na 6 tyzdnov,max.na 4 tyzdne...
hanina
@hviezdickaz
Bude z toho dobrý likér. Ak ich máte v teple možno stačí aj 4 týždne.
Ja si píšem dátum na fľašu a niektoré roky to bolo aj viac ako 6 týždňov a likér bol super! Dajte vedieť, ako to bude so 4 týžňami.