Likér pre dámy, ale aj do studenej kávy, do zmrzlinového pohára...
Postup
-
1
Odstopkované čierne ríbezle prepláchneme vodou. Nasypeme do 4 litrovej fľaše a popresýpame kryštáľovým cukrom. / jemnejším/ Previažeme celofánom alebo potravinárskou fóliou. Dáme na chladnejšie miesto - na šesť týždňov.
- 2
Raz - dvakrát do týždňa dobre potrasieme fľašou. Môžeme aj častejšie. Po 6 týždňoch precedíme a necháme voľne odkvapkať. Zmiešame s umom a nalejeme do fliaš. Vyjde približne 2 a pol litra likéru. Odkvapkané ríbezle nasypeme do fliaš a použijeme do žemlovky, štrúdle a podobne. Vydržia v chlade niekoľko týždňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je dobrý a má aj veľmi peknú farbu.
Bude z toho dobrý likér. Ak ich máte v teple možno stačí aj 4 týždne.
Ja si píšem dátum na fľašu a niektoré roky to bolo aj viac ako 6 týždňov a likér bol super! Dajte vedieť, ako to bude so 4 týžňami.