Moja prvá vianočná orechová torta fotorecept
Foto: izabella929
Mala som vždy rešpekt pred pečením torty. V podstate ani nepatrí medzi moje obľúbené dezerty, ale prekonala som samú seba a upiekla som ju.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
50 g mleté |
|
1 bal |
|
|
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal |
|
100 g |
|
300 g |
|
200 g mleté |
|
2 PL |
|
Čoko poleva: | |
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
6 PL domáci |
|
Na zdobenie: | |
300 ml 33 % |
|
250 g |
|
2 bal |
|
Postup
-
1
Do formy na pečenie torty som si pripravila papier na pečenie, ale iba na dno. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a vymiešala som sneh. Pridávala som počas šľahania cukor kým sa nevytvoril tuhý sneh.
-
2
Žĺtky som premiešala vidličkou a naraz som ich pridala do snehu a krátko premiešala.
-
3
Múku a prášok do pečiva som zmiešala a v malých dávkach som ju preosievala do cesta a opatrne vmiešala.
-
4
Napokon som pridala orechy. Tu musím vysvetliť. Aby som cesto mala vláčne a nelepivé, orechy som nemlela na mixéri, ale som ich strúhala na obyčajnom strúhadle na mrkvu. Tvorila som drobné hoblinky a cesto bol krásne nadýchané.
-
5
Pripravené cesto som vyliala do tortovej formy.Trúbu som nechala vyhriať na 160 st. a piekla sa 60 min.
-
6
Tortu som vybrala z formy a nechala som ju poriadne vychladiť na mriežke.
-
7
Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne som k nemu zašľahávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala koňak a krém som rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť.
-
8
Tortu som prekrojila na tri rovnaké časti.
-
9
Na spodný korpus som natrela horúci broskyňový džem a nechala som ho stuhnúť až potom som naň natrela jednu časť krému. A takto som urobila i s druhým korpusom.
-
10
Naplnenú tortu som natrela i z vonkajšej strany aj na vrchu odloženým tretím krémom a uložila do chladničky stuhnúť. Boky torty som obsypala strúhanými orechmi.
-
11
Ráno som tortu poliala čokoládovou polevou, ktorú som nechala roztopiť nad parou. Zdobila som parížskou bielou čokoládou a celými orechovými jadrami.
-
12
A už iba torta v reze. Veľmi chutná slávnostná torta. Prajem vám dobrú chuť.
Vyzerá prekrásne a chuťovo musí byť určite skvelá.Gratulujem.
♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆