Šťavnatý zákusok
Šťavnatý zákusok

Výborný šťavnatý zákusok

mojaradost - bez fotkymojaradost, 5. novembra 2017

Zákusok je výborný, pečiem ho sporadicky na slávnostné príležitosti.

35
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta žltá:
5 ks
7 PL
7 PL
2 PL
2 KL
Piškóta ružová:
5 kusov
7 PL
7 PL
2 PL
2 KL
podľa potreby
Plnka biela:
200 ml
25 g (Gustin)
100 g
250 g
Plnka z džúsu:
900 ml
6 PL
2 bal
Ďalšie suroviny:
250 g
200 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Piškóta žltá: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Rozmer 30 x 40 cm. Teplota 180 °C 20 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť a papier odtránime.

  2. 2

    Piškóta ružová: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Prifarbíme červenou gélovou farbou podľa potreby. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Po vychladnutí papier odstránime.

  3. 3

    Plnka biela: V polovici mlieka rozmiešame Gustin, vlejeme do vriacej druhej polovici mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutú kašu na hladký krém. Trochu plnky si odložíme na potretie žltej piškóty pod čokoládovú polevu.

  4. 4

    Plnka džúsová: V časti džúsu rozmiešame Zlaté klasy a vmiešame do zvyšného vriaceho džúsu s cukrom. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za stáleho miešania vychladnúť, musí však zostať tekutá.

  5. 5

    Ukladáme nasledovne: Ružová piškóta, ktorú pokvapkáme ovocným červeným sirupom, natrieme bielou plnkou. Na plnku ukladáme piškóty, ktoré namáčame jemne do sirupu, do ktorého pridáme trochu vody. Na piškóty pomocou lyžice natierame vychladnutú džúsovú, ešte tekutú plnku. Necháme v chlade stuhnúť. Potom prikryjeme žltou piškótou. Jemne pritlačíme, potrieme natenko bielou plnkou a polejeme tmavou čokoládovou polevou. Po stuhnutí ozdobíme bielou čokoládou. Odložíme do chladu, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby poleva nepopraskala.

  6. 6

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Tyjo, to je krasavec, nemá chybu. Nemusím zuřivě barevné, ale tento je krásně efektní! Jsi šikulka!! náramná!!
mojaradost
Ďakujem všetkým za komentáriky, mám radosť, že sa Vám zákusok páči:))
martamm
Jednoducho nadhera, viac nemam co dodat, zasluzis si 5* :)))))))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia