Foto: medovnicek
Ak potrebujete rýchlo upiecť niečo dobré a pritom nenáročné na suroviny a čas, tak vám určite príde vhod tento koláčik. Recept mám od maminy.
Suroviny
400 ml |
|
1 hrnček (500 ml) |
|
1/2 hrnčeka (dávam menej) |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
|
|
Okrem toho: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Hneď na úvod chcem povedať, že mamka ho zvyčajne piekla len v základnej verzii. Ja som ho vylepšila pridaním ovocia a tvarohových kôpok.
- 2
Smotanu dôkladne vymiešame
- 3
Pridáme práškový cukor - množstvo som dala podľa pôvodného receptu, ja ho dávam menej a vlastne sa tam môže dať podľa chuti
- 4
V múke rozmiešame sódu bikarbónu, prášok do pečiva - toho tam stačí len štipka
- 5
Pridáme k vy miešanej smotane s cukrom a pridáme olej a vajce
- 6
Dobre vymiešame
- 7
Z hmoty odoberieme cca 1/3 hmoty
- 8
Do väčšej časti hmoty vmiešame Zlatý klas
- 9
Do menšej časti hmoty vmiešame polievkovú lyžicu kakaa
- 10
Plech vystelieme papierom na pečenie (použila som menší plech ako je klasický, je o niečo užší) a vylejeme naň hmotu so Zlatým klasom
- 11
Cik-cak na ňu nalejeme kakaovú hmotu
- 12
Vidličkou prejdeme po povrchu, aby sme vytvorili akési mramorovanie. A moja mamka ho v tejto fáze už dala piecť. I tak je výborný, ale ja som si ho ešte troška vylepšila
- 13
Povrch koláčika som posypala zaváranými malinami
- 14
Do tvarohu som pridala žĺtko, práškový cukor a solamyl a dôkladne vymiešame
- 15
Zoberieme lyžicu a dávame kôpky tvarohu na koláčik
- 16
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C - či je koláč upečený skúšame špajlou
- 17
Po upečení ho môžeme pocukrovať
- 18
Tento koláčik ostáva dlho vláčny.
- 19
A tento som kedysi dávnejšie piekla s rebarborou
- 2
@megi118 mám radosť, že sa páčil