
Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...

Maďarská rybacia polievka
Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na masti. Poprášime mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme...

Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.

Pečený morský ostriež s pečenou červenou paprikou
Tento jednoduchý a lahodný pokrm spája šťavnatého morského ostrieža s chuťou stredomoria.

Slané tempehové muffiny
Tento recept mám z Dobrého jedla, tiež som ho trochu upravila (to je tuším moja úchylka)...

Špagety s hríbovo-smotanovou omáčkou
Recept na veľmi jednoduchú hríbovú omáčku so smotanou.

Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...

Vianočné guľaté šťastie
Vždy na Vianoce pečiem recepty mojej starej mamy. Sú to také milé spomienky. Ja si...

Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...
Nátierka z údeného lososa
Na raňajky, desiatu alebo na oslavu, táto jednoduchá nátierka z údeného lososa so smotanovým syrom...

Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.

Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Čerstvý domáci chlebík
Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme Dôležité: nemiesime len spojíme.

Zmes listových šalátov s kačacinou
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl,...

Trojfarebné zemiaky
Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.
Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...

Malinovo-pistáciový rez
Cesto: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v robote, postupne...

Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu...

Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...

Jahodový likér
Jahody umyť, väčšie rozpoliť. Zasypať kandizovaným cukrom, pridať pomarančovú šupku a zaliať rumom...

Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...

Banánové tagliatelle s omáčkou z lesného ovocia
Nevarené, nepečené, krásne a lahodné jedlo :)

Grilovaný španielsky šalát s jablkami a píniovými orieškami
Šaláty natrháme na menšie kúsky, posypeme vegetou, pokvapkáme olejom a balzamikovým octom, zľahka premiešame...

Zemiaky plnené údeným mäsom
Očistené zemiaky spolovice uvaríme, vrch odrežeme a vnútro každého zemiaka opatrne vydlabeme.

Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Bravčovina na fazuľke
Recept mám z časopisu dobré jedlo. K mojim obľubeným patrí preto lebo už nemusim k nemu...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky