Banánové tagliatelle s omáčkou z lesného ovocia
Foto: habakukurica
Nevarené, nepečené, krásne a lahodné jedlo :)
porcie
Postup
-
1
Banány spolu s kakaom, vopred namočenými hrozienkami a trochou citrónovej šťavy hodíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Na plech si dáme papier na pečenie a zmes naň vylievame a uťapkávame aby jej bolo všade rovnako. Vrstva banánovej zmesy by mala byť nejakých 3-5 mm. "Cesto" následne sušíme v otvorenej rúre pri 50° alebo v sušičke ovocia, na slnku, na radiátore (každý podľa možností:). Čas sušenia je ťažke odhadnúť no býva to najmenej 4-5 hodín. "Cesto" môžeme použiť keď sa už nelepí na papier, je ohybné ale nie príliš mäkké. Cesto odlepíme od papiera zrolujeme a krájame na asi centimetrové pásiky.
- 2
Omáčku vyrobíme vymixovaním lesných plodov s trochou medu a vody do hladka.
- 3
Cestovinky polejeme omáčkou a môžeme gúľať očami nad tou dobrotou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu