Slané tempehové muffiny

mirkajan - fotkamirkajan, 30. decembra 2012
Slané tempehové muffiny
Foto: mirkajan

Tento recept mám z Dobrého jedla, tiež som ho trochu upravila (to je tuším moja úchylka) a napriek tomu, že je to vyslovene zdravý Zobraziť celý popisTento recept mám z Dobrého jedla, tiež som ho trochu upravila (to je tuším moja úchylka) a napriek tomu, že je to vyslovene zdravý experiment, boli veľmi chutné. Chuťou pripomínajú chlebové pečivo a tempeh v nich dodáva slaninovú chuť. Myslím, že by to mohla byť celkom zdravá desiata.

20 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 PL
2 ČL
1 ks
200 g (údené tofu)
1 ks
2 ks menšia
5-6 ks
100 ml
 alebo Dobrota
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, soľ, celú rascu a PDP.

  2. 2

    Cibuľu očistíme a pokrájame na drobno. Mrkvu očistíme a postrúhame na hrubšie rezance. Sušené paradajky pokrájame na drobno. Tvrdý syr postrúhame na hrubo. Tempeh alebo tofu pokrájame na drobné kocky.

  3. 3

    Na časti oleja speníme cibuľu, pridáme mrkvu, nakrájané sušené paradajky a pokrájaný tempeh. Restujeme, kým mrkva trochu nezmäkne a kým aj tempeh nie je opečený. Zmes pridáme do múky, premiešame, pridáme asi 50 g postrúhaného tvrdého syra, 1 vajce, Solčanku podľa chuti , zvyšný olivový olej( ja som priliala aj trochu oleja zo sušených paradajok) a za stáleho miešania prilievame vodu, kým nevznikne hustejšie cesto (odhadom cca 500 ml).

  4. 4

    Formu na muffiny vytrieme olivovým olejom a naplníme cestom pomocou lyžice (ja som mala silikónové formičky, ktoré som nevymasťovala, muffiny pekne vypadli von, ale zostalo mi trochu cesta, ktoré som dala do klasickej muffinovej formy a použila som papierové košíčky- nedoporučujem, formu treba naozaj vymazať, po upečení sa muffiny z košíčkov vyberali veľmi ťažko, lepili sa na papier). po naplnení formičiek vrch cesta môžeme posypať trochou postrúhaného syra.

  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 min. Po upečení vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť na mriežke.

Diskusia k receptu

helca103
tento recept sa mi veru pozdáva, ukladám si ho do zdravej výživy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia