Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.
Postup
-
1
Višne odstopkujeme, umyjeme a vykôstkujeme (môžete použiť odkôstkovač). Vykôstkované višne zmiešame s cukrom a dáme variť. Po dosiahnutí bodu varu stlmíme príkon tepla, aby sa višne varili pomali. Varíre asi 40 minút. Nakoniec pridáme kyselinu citrónovú.
- 2
Ešte za horúca dužiny oddelíme od šťavy, šťavu nevytláčame a dáme do zaváraninových fliaš, uzatvoríme vekom a necháme vychladnúť.
- 3
Šťavu nalejeme do sklenených fliaš, zazátkujeme a necháme vychladnúť. Konzumujeme ako ovocný sirup riedený vodou.
- 4
Na prípravu takýchto dužín, môžeme použiť i čerešne, alebo višňo-čerešne. Višňové dužiny plníme do kysnutého cesta ako buchty, šatôčky alebo do lístkového cesta. Zaručene vám nevytečú a chuťove sú fantastické.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu