Špagety s hríbovo-smotanovou omáčkou

uzaska - fotkauzaska, 4. februára 2013
Špagety s hríbovo-smotanovou omáčkou
Foto: uzaska

Recept na veľmi jednoduchú hríbovú omáčku so smotanou.

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 strúčik
1 dl
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    (Varím len pre seba, takže suroviny zodpovedajú 1 porcii. Na normálny obed pre viacero osôb to, bohužiaľ, neviem prerátať ani odhadnúť.)

  2. 2

    Dáme si zovrieť posolenú vodu na špagety (či iné cestoviny). Cesnak stlačíme, šampiňóny ošúpeme a pokrájame na plátky (prípadne ešte prekrojíme, ak sú veľké) a hodíme na panvicu s rozpáleným olejom. Poprášime troškou čierneho korenia a sladkej papriky. Občas premiešame, necháme "zozlatnúť".

  3. 3

    Špagety vložíme do vriacej vody a varíme 10-12 minút. Pripravíme si menšiu šálku zeleninového bujónu /vývaru/, ktorým podlejeme hríby (cesnak som vybrala). Dusíme 5-10 minút.

  4. 4

    Smotanu na varenie (sójovú možno nahradiť obyčajnou, samozrejme) rozmiešame s trochou vody a lyžičkou hladkej múky, a vlejeme k hríbom vo vývare. Zamiešame, necháme zovrieť a odstavíme z plameňa.

  5. 5

    Podľa slanosti vývaru omáčku dosolíme, prípadne pridáme trošičku byliniek (ja som dala saturejku).

  6. 6

    Omáčku nalejeme na uvarené špagety a podľa chuti si môžeme spraviť zeleninovú prílohu. Hotovo!

Diskusia k receptu

gordonko
špagety moc nemusím ,ale šampiňony ano ....to skúsim
dodo46
super večera, ale ja radšej trocha syra miesto múky na zahustenie