Foto: uzaska
Recept na veľmi jednoduchú hríbovú omáčku so smotanou.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
(Varím len pre seba, takže suroviny zodpovedajú 1 porcii. Na normálny obed pre viacero osôb to, bohužiaľ, neviem prerátať ani odhadnúť.)
- 2
Dáme si zovrieť posolenú vodu na špagety (či iné cestoviny). Cesnak stlačíme, šampiňóny ošúpeme a pokrájame na plátky (prípadne ešte prekrojíme, ak sú veľké) a hodíme na panvicu s rozpáleným olejom. Poprášime troškou čierneho korenia a sladkej papriky. Občas premiešame, necháme "zozlatnúť".
- 3
Špagety vložíme do vriacej vody a varíme 10-12 minút. Pripravíme si menšiu šálku zeleninového bujónu /vývaru/, ktorým podlejeme hríby (cesnak som vybrala). Dusíme 5-10 minút.
- 4
Smotanu na varenie (sójovú možno nahradiť obyčajnou, samozrejme) rozmiešame s trochou vody a lyžičkou hladkej múky, a vlejeme k hríbom vo vývare. Zamiešame, necháme zovrieť a odstavíme z plameňa.
- 5
Podľa slanosti vývaru omáčku dosolíme, prípadne pridáme trošičku byliniek (ja som dala saturejku).
- 6
Omáčku nalejeme na uvarené špagety a podľa chuti si môžeme spraviť zeleninovú prílohu. Hotovo!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu