Trojfarebné zemiaky

martinis - fotkamartinis, 22. novembra 2012
Trojfarebné zemiaky
Foto: martinis

Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1/4 konzervy
1/2 konzervy
1 ks
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode domäkka.

  2. 2

    Uvarené zemiaky scedíme a dáme do misy. Pridáme hrášok, kukuricu, cibuľku nakrájanú na jemno. Premiešame.

  3. 3

    Pripravíme zálievku z dvoch lyžíc olivového oleja, rovnakého množstva citrónovej šťavy, zhruba lyžice horčice, dochutíme soľou, zeleninovým korením a mletým čiernym korením. Premiešame a zalejeme zemiaky.

  4. 4

    Všetko spolu ešte raz premiešame aj s petržlenovou vňaťou a prajeme dobrú chuť ;-)

  5. 5

    Inšpirácia : http://varecha.pravda.sk/recepty/lahky-zemiakovo-hraskovy-salat/28518-recept.html od @nazarboncuk

Diskusia k receptu

bozulka
Dobrá inovácia domáceho zemiakového šalátu,páči sa mi...!
jeka
No minule som si kúpila takýto šalátik,bol tam použitý aj jogurt,ale tvojj domáci sa mi páči viac,preto ti dakujem za receptík,a ukladám si ho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia