prazdny

Kuriatko po našom

Kuracie mäso

surové zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme na dno naolejovaného pekáča, osolíme, na ne nastrúhanú mrkvu.

prazdny

Ľadová káva

Nápoje

Studené a chutné osvieženie v letný deň :-)

prazdny

Karfiolová polievka s tvarohom krémová

Bezmäsité jedlá

Tuto polievku nám varila ešte moja babka na letných prázdninách na osade. Tvaroh a sýr boli...

prazdny

Karfiolové karí s kokosom

Bezmäsité jedlá

Karfiol nemusí byť len vyprážaný.

prazdny

Bezlepkové cesnakové uzly a vence

Chlieb

Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...

prazdny

Mandľové linecké pečivo

Dezerty

Linecké koláčiky patria k vianočnej klasike, aj tá však môže mať viacero podôb. Toto drobné...

prazdny

Paradajkové kvietky s džemom z tekvice

Koláče

Z týchto ingrediencií zamiesime cesto a necháme nakysnúť...

prazdny

Bezlepkový tvarohový koláčik

Koláče

Bezlepkový cheesecake pre moju bambuľku. Čo so zabudnutým tvarohom v chladničke? Veď vianočné sladkosti sú už...

prazdny

Zeleninový koláč

Bezmäsité jedlá

Tento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem...

prazdny

Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a s cícerom

Hovädzie mäso

Najlepšia turecká jogurtová polievka akú poznám. Je ich niekolko a všetky mám rada, ale táto je naozaj výnimočná....

prazdny

Pečené pstruhy v letnom šate

Hlavné jedlá

Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa...

prazdny

Tvarohové kocky

Koláče

25dkg výb. muka, 12dkgpr. cukor10dkg maslo1/2 kyp. prašok, 2 celé vajca a 1 žltok všetko spracujeme...

prazdny

Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom

Cestoviny

Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...

prazdny

Kuracie stehná v sezame

Kuracie mäso

Je to slávnostné jedlo /teda aspoň v našej domácnosti/ a velmi jednoduché hoci sa veľa natrúsi....

prazdny

Pečená husokačka na zabíjačkových zemiakoch

Hlavné jedlá

Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka. Veď naša...

prazdny

Vianočný Miš a Maš

Dezerty

Keď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí, môže z toho vzniknúť všeličo. Mne...

prazdny

Bravčovina na fazuľke

Bravčové mäso

Recept mám z časopisu dobré jedlo. K mojim obľubeným patrí preto lebo už nemusim k nemu...

prazdny

Malinová roláda bez lepku

Koláče

Piškótová roláda je klasika, ktorá nás nikdy neprestane baviť....

prazdny

Rybie filetky s broskyňami

Hlavné jedlá

Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.

prazdny

Kuracie prsia plnené s tofu a chilli

Kuracie mäso

Ak potrebujem niečo rýchle navariť a máme chuť na mäsko tak väčšinou vyhrajú kuracie prsia. Chcela...

prazdny

Lístkové rolky s kapustovo-syrovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Čínsku kapustu nakrájame na drobné kocky a nasolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do štvorca. Vykrojíme dvanásť štvorcov.

prazdny

Zemiaky v kačacej masti

Hlavné jedlá

Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

prazdny

Jemná pórová polievočka

Polievky

Výborná jarná polievočka :)

prazdny

Šunkové hniezdočká

Bravčové mäso

Vhodné aj na Valentinské posedenie.

prazdny

Bylinková jahňacia roláda so šalátom

Hlavné jedlá

Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát...

prazdny

Makový koláč

Koláče

Keď vymeníme mak za orechy alebo kokos, dostaneme výborný orechový alebo kokosový koláč

prazdny

Japonské maki so soba rezancami

Cestoviny

Nori riasu položíme drsnou stranou hore. Do dvoch tretín pridáme uvarené soba rezance, tuniaka nakrájaného na...

prazdny

Lúsky s karfiolom na strúhanke

Bezmäsité jedlá

Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...

prazdny

Dušený lilek s rajčaty

Bezmäsité jedlá

No, jsem si říkala, že snad nikoho neurazím i takovým rychlým receptem. Nikdy bych...

prazdny

Makrelové karbonátky

Hlavné jedlá

Zdroj-magazín Albert a všem milovníkům ryb doporučuji. ...