Rožteky s orechovo–višňovou plnkou

Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 23. júla 2013
Rožteky s orechovo–višňovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
 štipka
1 PL
20 g
1/2 bal.
2 ks
250 ml
150 ml
Plnka:
250 g
125 g
100 ml
200 g
2 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, soli, žĺtkov, droždia, prášku do pečiva, oleja a vlažného mlieka vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri bochníky. Každý rozvaľkáme do kruhu, ktorý rozkrojíme na osem trojuholníkových kúskov.

  2. 2

    Orechy, cukor a rum zalejeme vriacim mliekom a pridáme nasekané višne. Každý trojuholník naplníme na širokej strane touto zmesou a zvinieme k špičke.

  3. 3

    Rožky poukladáme na vymastene plechy, potrieme vajíčkom a necháme chvíľu nakysnúť. Pečieme na 180°C dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia