Rožteky s orechovo–višňovou plnkou
Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 23. júla 2013
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 23. júla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
štipka |
|
1 PL |
|
20 g |
|
1/2 bal. |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
150 ml |
|
Plnka: | |
250 g |
|
125 g |
|
100 ml |
|
200 g |
|
|
|
2 PL |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Z múky, cukru, soli, žĺtkov, droždia, prášku do pečiva, oleja a vlažného mlieka vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri bochníky. Každý rozvaľkáme do kruhu, ktorý rozkrojíme na osem trojuholníkových kúskov.
- 2
Orechy, cukor a rum zalejeme vriacim mliekom a pridáme nasekané višne. Každý trojuholník naplníme na širokej strane touto zmesou a zvinieme k špičke.
- 3
Rožky poukladáme na vymastene plechy, potrieme vajíčkom a necháme chvíľu nakysnúť. Pečieme na 180°C dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu