Rožteky s orechovo–višňovou plnkou
Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 23. júla 2013
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 23. júla 2013

Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| 20 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 250 ml |
|
| 150 ml |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 125 g |
|
| 100 ml |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Z múky, cukru, soli, žĺtkov, droždia, prášku do pečiva, oleja a vlažného mlieka vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri bochníky. Každý rozvaľkáme do kruhu, ktorý rozkrojíme na osem trojuholníkových kúskov.
- 2
Orechy, cukor a rum zalejeme vriacim mliekom a pridáme nasekané višne. Každý trojuholník naplníme na širokej strane touto zmesou a zvinieme k špičke.
- 3
Rožky poukladáme na vymastene plechy, potrieme vajíčkom a necháme chvíľu nakysnúť. Pečieme na 180°C dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu