Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom

elixir - fotkaelixir, 14. decembra 2014
Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom
Foto: elixir

"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu. :) So zemiakmi s tvarohom a ľanovým olejom sme sa dosť často stretli na potulkoch po nemeckých farmách, zemiaky sa tam k jedlu varia v šupke.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

14 ks malé
4 PL
2 PL
1 čl
2 ks guľôčky
2 PL
 čerstvá na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode s novým korením.

  2. 2

    Na tanier dáme tvaroh, spravíme v ňom priehlbinu do ktorej nalejeme ľanový olej. Maslo v hrnci roztopíme.

  3. 3

    Uvarené zemiaky polejeme maslom, posypeme rozdrveným farebným korením a sušenou vňaťou. Ozdobíme mätou, ktorá sa mimochodom k jedlu podľa mňa veľmi hodí, kľudne sa jej dá dať aj viac.

Diskusia k receptu

slavka2012
Vyborne jedlo, aj ja ho poznam z Nemecka. A ak sa namiesto lanoveho oleja pouzije konopny, tiez chuti vyborne.
1x elixir
katka78
Ľanový olej a tvaroh sú zdraviu pomerne prospešná kombinácia (viď Johanna Budwig), zemiaky mám rada snáď v akejkoľvek podobe, asi budem tiež zajac :-)
1x elixir
eraserhead
vkusne pripravené jednoduché jedlo

len nerozumiem jednému, prečo nemáš plný počet hviezd (aj pri iných receptoch). Tvoje recepty sú dobré, používaš normálne suroviny, prezentácia je priama a čistá bez afektu.
Naproti tomu presladené, premastené a falošné pajedlá tu žnú úspech ...............
elixir
@eraserhead ďakujem :) K Tvojej rečníckej otázke len toľko, že "Beauty is in the eye of the beholder". Každý má rád niečo iné. :)