Pečená čokoláda s Earl Grey
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 15. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Bergamot obsiahnutý v čaji Earl Grey dáva čokoláde špeciálnu príchuť.
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
nastrúhaná |
|
1 ks (na potretie) |
|
Plnka: | |
10 vrecúšok |
|
300 g (35%) |
|
50 g |
|
110 g (33 % belgická) |
|
100 g (54 % belgická) |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme zabalené vo fólii odstáť v chladničke 30 minút. Flan formu s oddeliteľným dnom s priemerom 26 cm nastriekame olejom v spreji.
- 2
Cesto vyvaľkáme do kruhu a prenesieme do formy. Zo zvyšku cesta urobíme malé sušienky. Cesto potrieme žĺtkom a dáme do mrazničky na 15 minút. Potom ho pečieme na 150 stupňoch 10–12 minút. Tým, že cesto na korpus dáme pred pečením do mrazničky, nemusíme ho piecť „naslepo“, teda zaťažené ryžou alebo fazuľou.
- 3
Na plnku prevaríme smotanu spolu s maslom a na 30 minút v nej necháme vylúhovať čajové vrecúška. Po vylúhovaní ich ešte poriadne vytlačíme. Znova povaríme a horúce nalejeme do misky, kde máme nakrájané oba druhy čokolády. Po minúte metličkou premiešame, pridáme vajíčka, premiešame a vylejeme na upečené cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov bez ventilátora asi na 15–20 minút, kým plnka nebude tuhá. Necháme vychladnúť a ozdobíme podľa chuti a fantázie.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu