Špagety s morskými potvorkami a parmezánom fotorecept
Foto: zuzlik0402
2-3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.
-
2
Na olivovom oleji popražíme cibuľu a cesnak, pridáme natenko nakrájané šampióny a podusíme.
-
3
Pridáme krevety a slávky, podlejeme vínom a vývarom a necháme variť, kým sa cca polovica tekutín nezredukuje.
-
4
Pridáme 3 väčšie alebo 5 kríčkových ošúpaných a nakrájaných paradajok a ešte povaríme. Ochutiť môžeme podľa chuti, napr. bazalkou (alebo petržlenovou vňaťou, čiernym korením - čo máme po ruke, ale len trošku, aby chuť korenín neprebila ostatné chute).
-
5
Podávame so špagetami a na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.
Spagety sa pridaju k omacke, premiesaju a az nasledne serviruju.
Na morske plody by sa nemal davat syr.