Jahodové guľky „moranguinho“
Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody nakrájame nadrobno a zohrejeme na panvici, pridáme vodu a miešame asi 20 minút, kým sa neodparí voda. Pridáme maslo, Salko a rozmiešame. Varíme ďalších 20 minút za stáleho miešania. Na konci pridáme bielu čokoládu a necháme ju v zmesi roztopiť.
- 2
Dáme vychladnúť do chladničky. Z vychladnutej zmesi vytvárame guľôčky, ktoré obaľujeme v cukrárskom posype. Dáme stuhnúť do mrazničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Volá sa to brigadeiro a je to dezert-cukrovinka z brazílskej kuchyne (to je taká veľká krajina v Južnej Amerike, kde majú dobrých futbalistov a kávu), do Bystrian očividne ešte nedorazil:
www.easyanddelish.com/strawberry-brigadeiros/...
www.google.sk/search?q=brigadeiro...