Jahodové guľky „moranguinho“

Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016
Jahodové guľky „moranguinho“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g čerstvé (jahody, maliny)
120 ml
30 g
397 g
45 g
120 g (dúhové perličky)




Postup

  1. 1

    Jahody nakrájame nadrobno a zohrejeme na panvici, pridáme vodu a miešame asi 20 minút, kým sa neodparí voda. Pridáme maslo, Salko a rozmiešame. Varíme ďalších 20 minút za stáleho miešania. Na konci pridáme bielu čokoládu a necháme ju v zmesi roztopiť.

  2. 2

    Dáme vychladnúť do chladničky. Z vychladnutej zmesi vytvárame guľôčky, ktoré obaľujeme v cukrárskom posype. Dáme stuhnúť do mrazničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia