Broskyne v perine

bonpari - fotkabonpari, 13. júla 2012
Broskyne v perine
Foto: bonpari

Ak máte chuť na niečo poriadne sladké, veľmi rýchle a jednoduché, neváhajte :)

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
150 g
1 ks
2 ČL
1 šálka
3 PL




Postup

  1. 1

    Ak máme pekné broskyne, rozkrájame ich umyté na kúsky. Ak použijete staršie ako ja, šupku radšej ošúpte dole.

  2. 2

    Broskyne nakrájané na menšie kúsky zmiešame s cukrami a 1 lyžičkou škorice. Takto ich uložíme na maslom vymastené jenské sklo. Ja som použila menšiu guľatú formu.

  3. 3

    V miske zmiešame vločky, múku a druhú lyžičku škorice. Sypkú zmes vysypeme na broskyne. Masla použijeme toľko, aby sme zakryli celý povrch. Najlepšie je vybrať ho z chladničky, prípadne mrazničky a nastrúhať ho na slzičkovom struháku. Tak sa rozloží rovnomerne. Odokryté pečieme a podávame s troškou šľahačky na zjemnenie sladkej chuti.

Diskusia k receptu

afataga
mnam to vyzera vyborne, mam marhule tak skusim s nimi
hankaanka
... tento recept poznám od Bukovského z jablkami a je super, z broskyňami vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia