Plnený kaleráb s ryžovými rezancami a šafranovou omáčkou fotorecept
Foto: klimeczek
Částo bývám nerozhodný a bojujem s tým na čo mám práve chuť. Pozriem do chladničky a kuchynských zásob a v hlave ma napadajú šialené Zobraziť celý popisČásto bývám nerozhodný a bojujem s tým na čo mám práve chuť. Pozriem do chladničky a kuchynských zásob a v hlave ma napadajú šialené veci. Takto vznikol aj tento recept. Ó ano, je prekombinovaný ale verte, že aj chutný. A to, že si ho môžte variovať je u mňa jasné.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na oleji si postupne orestujeme, cibuľku, rascu, karotku, zelené fazuľky, kuriatka, vnútro kalerábu ktorý sme si vydlabali a špenát.
-
2
Dochutime soľou, korením s zmesou naplníme vydlabané kaleráby ktoré si povaríme krátko v pare.
-
3
Dáme piecť do rúry alebo na gril.
-
4
Ryžové rezance krátko povaríme v osolenej vode. Ešte horúce premiešame s pestom a mletými vlašskými orechami.
-
5
Na masle krátko povaríme smotanu na varenie alebo 33%. Dochutíme bielym korením, šafránom a soľou. Podávame s ryžovými rezancami a pečeným kalerábom.
DOBRÚ CHUŤ PRAJEM. -
6
MÔJ TIP: alternatíva prílohy
kukuričná polenta /1 hrnček
voda / 4 hrnčeky
čerstvé bylinky a koreniny / podľa chuti
maslo
soľ
Vo vode za stáleho miešania uvaríme polentu. Zjemníme maslom, dochutíme podľa chuti bylinkami a koreninami a hotovo! :-)
Diskusia k receptu