Foto: iva63
chutné pečivo...
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
hákmi spracujeme všetky suroviny, prikryjeme a necháme prikryté vykysnúť asi pol hodiny
-
2
po pol hodine cesto v miske rukou prepracujeme
-
3
dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 6 dielov
-
4
dobre vypracujeme a vytvarujeme bochníky
-
5
preložíme na plech vyložený papierom na pečenie
-
6
nožíkom 3 krát nakrojíme...bochníky ničím nepotierame
-
7
necháme ešte 25 minút voľne na plechu dokysnúť...rúru dobre rozohrejeme na 200 stupňov, vložíme tam plech s bochníkmi a pečieme 25 minút...teplota a čas pečenia je údaj informatívny, každá rúra pečie inak
-
8
bochníky v rúre zmenili svoj tvar -:) ale na chuti im to neubralo
-
9
upečené dáme na mriežku vychladnúť
-
10
prajem dobrú chuť!
-
11
rozkrojené bochníky sú vláčne, vzdušné a mäkké
Sú výborné, na raňajky a svačinu ako stvorené.
Ďakujem za recept.