
Mexické čili
tento recept je velmi oblubenym jedlom mojho partnera a ja ho rada pripravujem lebo je rychlo hotovy:)...

Plnený pstruh na izraelský spôsob
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou...

Pečená plnená tekvica podľa Ondreja
Ešte som sa vrátil spomienkou na baču Ondreja a na jeho perfektnú pečenú tekvicu.

Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste
Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte,...

Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...

Začepčená sviečková s vajcom
Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

Domáce rezance s tvarohom
Omyl = nový recept. Celý omyl bol desaťročia zapríčinený jednoduchou čiarkou, dĺžňom, v názve...

Krehké rohlíčky z kyslej smotany
Tento recept mám napísaný na kúsku papiera , preto netuším odkiaľ pochádza, ale som s ním veľmi...

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".

Morská šťuka na vodnícky spôsob
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Cannelloni s tvarohom, špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Špenát sparíme v horúcej vode. Na olivovom oleji orestujeme nasekaný cesnak,...

Mäsová roláda s pečenou paprikou
... roláda z akéhokoľvek mäsa, s pečenou paprikou a šampiňónovou omáčkou...

Karamelová panna cotta s čokoládou
V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým...

Chodské koláče
V Česku sa zvyknú podávať pri rôznych slávnostných príležitostiach, oslavách či hodoch....

Šmirkas
Maslo vymiešame, pridáme bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a zmiešame.

Hovädzie guľky v kyslej kapuste
Dostala som čerstvú dodávku domáceho hovädzieho mäsa. Takže dnes moje obľúbené guľky v domácej sudovej kapuste....

Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...

Citrónový obláčik
Pripravte si aj vy tento rýchly, jednoduchý a svieži koláčik. Potrebné ingrediencie určite nájdete v...

Cestoviny so zeleninou zapekané v remoske
Tento recept je výplodom mojej dnešnej improvizácie. Je to veľmi jednoduché a chutné jedlo a môžme...

Jahňacina na mongolský spôsob
Jahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze...

Venčeky s ovocím
Vodu, Palmarin a soľ uvedieme do varu, pridáme múku, povaríme a odstavíme z ohňa....

Pohárový tvarohovo-ovocný dezert
Ako prvé si pripravíme želé: Do hrnca vlejeme šťavu z ovocia (ak chcete na dezert použiť ...

Bystrická pochúťka
Tofu nakrájame na kocky, banány na kolieska, striedavo napichávame na špíz tofu, banán a...

Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...

Zemiakový šalát - októbrový
Viem – každý robí ten svoj „najsamlepšejší“ a každá líška svoj chvost chváli! Do množstva uverejnených a...

Banánovo-ovsená tyčinka
Ovsené vločky zmiešame s roztlačeným banánom. (základná a jednoduchá verzia receptu)